31. 3. 2009

Obama varuje pred nedostatkom potravín

... to je aspoň moja interpretácia jeho výroku. Pred odchodom na dvojdňový summit G20, ktorý sa začne v stredu 1. apríla 2009 v Londýne, poskytol denníku Financial Times rozhovor. Môžete si ho pozrieť tu. Okrem mmožstva blabotu ohľadom krajín G20, ukončenia protekcionizmu, posilnenia hospodárstva a iných známych floskúl, treba upriamiť pozornosť na jeden výrok, ktorý vyslovil od 3:55: "...musíme zabezpečiť, že inštitúcie ako MMF budú mať potrebné zdroje na poskytnutie pomoci, aby v dôsledku kolapsu globálneho hospodárstva nebolo ohrozené zásobovanie sveta potravinami."

Túto vetu považujem za veľmi zaujímavú, pretože prezident Spojených štátov zjavne hovorí o hrozbe nedostatku potravín po tom, ako sa zrúti svetové hospodárstvo.

V Singapure sa dajú napr. už pozorovať stovky lodí, ktoré čakajú v prístave, pretože nie je čo prepravovať. Nemecká televízia ARD o tejto téme hovorila vo včerajšom poludňajšom žurnáli od 30. minúty. Preto vám radím, urobte si zásoby potravín, Obama nás dokonca nepriamo varoval. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

Žiadne komentáre: