3. 5. 2009

Zaočkovať sa treba akurát tak proti panike

Hystéria okolo prasacej chrípky, ktorú v súčasnosti sledujeme, je jednoducho neuveriteľná. Tu nachádza uplatnenie staré známe "robiť z komára somára". Nie je jediný dôvod myslieť si, že táto chrípka je nebezpečnejšia než ktorákoľvek iná, ktorá vypukne v priebehu roka. Médiá však svojim nevyváženým spravodajstvom vytvárajú kampaň, ktorá má zjavne dva ciele: spanikáriť ľudí a zvýšiť obrat farmaceutických spoločností.

Chcete dôkaz, že chamtivý farmaceutický priemysel zarába vďaka tejto panike veľa peňazí? Tak si pozrite prospekt firmy Chugai Pharmaceutical Co., Ltd. z roku 2008. Tam je v nadpise napísané: "Milí akcionári a investori", ďalej "v rámci nášho strednodobého obchodného plánu ‚Sunrise 2012’ sme neustále pracovali na báze ďalšieho rastu."

Rast? Teraz, keď celé svetové hospodárstvo zažíva všetko možné, len nie rast a všade sa všetko rúti? Odkiaľ má tento rast pochádzať? Pod nadpisom "Výhľad 2009" je napísané: "V roku 2009 očakávame zvýšenie predaju a tržieb." Krátko na to: "V obchodnom roku 2009 očakávame zvýšenie celkových tržieb o 22,4 percent ... pre daný rok očakávame zvýšenie predaju Tamiflu (pozn.: očkovacia látka) o 531 percent ..."

Čo prosím? Tamiflu o 531 percent?! Ako to vedia rok vopred? Sú jasnovidci? Alebo vytvorili sami problém (prasacia chrípka), aby mohli predávať riešenie (Tamiflu)? Takýto masívny nárast predaja určitého produktu nemožno predpovedať. Dá sa to iba v prípade, keď vedia niečo, čo ostatní nevedia. A skutočne, dopyt po Tamiflu vďaka panikáreniu médií nastal, a k predpovedanému zvýšeniu tržieb o 531 percent pravdepodobne tiež dôjde - nielen pre túto, ale aj pre všetky ostatné farmaceutické firmy. Je to veľmi profitabilný biznis, ktorý určite poteší akcionárov a investorov.

Pozrite si akcie firmy Chugai Pharmaceutical. V posledných 12 mesiacoch neustále rástli a v súčasnosti sa nachádzajú krátko pred maximom, v totálnom nesúlade so zvyškom trhu, ktorý sa rútil dole. Z hodnoty 8,54 (2008) na terajších 13,84, to je takmer 50-percentný nárast. Trend podľa grafu jasne ukazuje smerom hore. Kto v tom istom čase investoval do akcií banky UBS, stratil viac ako polovicu svojich peňazí.

Ako som už vždy hovoril, pri všetkom, čo sa deje vo svete, ide o moc a biznis. Farmaceutický priemysel profituje z paniky okolo prasacej chrípky. Neexistuje ani jediný dôkaz, že prasacia chrípka pochádza z prasiat. Prenáša sa z človeka na človeka. Chovatelia prasiat sa samozrejme vehementne ohradzujú voči názvu chrípky, pretože im spôsobuje veľké problémy.

Strach z poškodenia mena a masívneho poklesu tržieb pre chovateľov prasiat je pochopiteľný. Chovatelia nemajú najmenší záujem o to, aby sa vírus na svete rozšíril. Desať krajín, vrátane Číny a Ruska, už zakázali dovoz bravčového mäsa. A to napriek tomu, že podľa WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) sa vírus H1N1 vôbec neprenáša konzumom bravčového mäsa. V Egytpe vláda dokonca nariadila zabitie všetkých prasiat v krajine. Absolútne prehnaná reakcia a zabitie zvierat kvôli ničomu.

Izraelská vláda premenovala prasaciu chrípku z dôvodu kóšerovosti na mexickú chrípku, čo sa Mexičanom samozrejme nepáči. Argumentujú totiž, že H1N1 nepochádza z ich krajiny, ale že bolo dovlečené do Mexika z USA. Preto by sa vírus mal volať "Severoamerická chrípka". Americkí vlastníci prasacej farmy v Mexiku, ktorá sa nachádza v centre celého príbehu, sa vehementne ohradzujú voči obvineniam, že by mali byť príčinou vzniku epidémie. Tvrdia, že ani u zamestnancov, ani u zvierat nebol po vyšetrení zistený vírus.

Ako sa teda vírus dostal medzi ľudí? Zjavne mu niekto napomohol a rozšíril ho vedome. Čo? Tomu neveríte? Nikto nemôže byť taký zlý, že by z chamtivosti alebo politických dôvodov takto poškodil svojich spoluobčanov? Myslíte, že nový vírus pochádza z prírody? Aj napriek tomu, že sa po laboratórnom skúmaní zistilo, že sa jedná o neznámy vírus poskladaný z genetického materiálu vtákov, prasiat a ľudí? Takáto genetická manipulácia sa môže odohrať len v modernom high-tech laboratóriu, napr. v závode pre výrobu biologických zbraní.

Áno, biologické zbrane so smrteľnými baktériami a vírmi vyvíja americká armáda už desaťročia. Na pripomenutie: prášky anthraxu, ktoré boli po 11. septembri 2001 zaslané poštou senátorom a žurnalistom, pričom zabili piatich ľudí, pochádzali podľa výsledkov vyšetrovania FBI z amerického laboratória pre biologické zbrane Fort Detrick. Vtedy po 11. septembri obviňovali z týchto anthraxových útokov bin Ládina a Saddáma Husajna. V skutočnosti to urobili sami a smrteľný prášok pochádzal zo zásob americkej armády. Aj tento útok anthraxom dokazuje, že 9/11 zinscenovali sami. Títo ľudia, ktorí sa nachádzajú pri koryte moci, sú schopní všetkého, dokonca vraždiť z politických dôvodov vlastných obyvateľov, ak to slúži ich cieľom. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

neviem co si o tom myslite vy, ale podla mojho nazoru vacsina- ak nie vsetko, do seba zapada ako puzzle. ako to vsetko zvrhnut, aby sme nezili v takom svete? ale sice... naco, zijeme predsa ako zvieratka na orwellovej zvieracej farme. vzdy by sa nasla svina, ktora by zacala vladnut...

Anonymný povedal(a)...

velmi zaujimavy clanok,chcelo by to ale podlozit fakty nejakymi zdrojmi

Anonymný povedal(a)...

ked virzs dorazi do afriky podla mojho nazoru to vymetie cely kontinent

Anonymný povedal(a)...

Co uz pomozu dokazy? Je absurdne a neuveritelne,ale velmi realne,kam az moze siahat chamtivost poniektorych ziskuchtivcov... a ich tuzba po moci a "bozskej nadvlade" To je amoralny kolaps sialencov ... Teda uz nie je aktualna choroba sialenych krav (ktora tiez vysla z ktovie ktorych laboratorii), ale amoralne sialenstvo ziskuchtivych sialencov...

Anonymný povedal(a)...

Nuz, clanok vyzeral zaujimavo, ale chcem upozornit napr. na to, ze v prospekte firmy Chugai Pharmaceutical Co., Ltd, je pisane, ze ten narast predaja tamiflu o 531% je ocakavany narast kvoli obnoveniu vladnych skladov. Teraz maju uskladnenych 26 milionov vakcin, ktore niekedy v tomto obdobi expiruju... Takze to nie je zas tak zahadne vestecky predpoklad.

Anonymný povedal(a)...

Zodpovedni za vsetko co sa tu akoze deje su ti, ktori si takisto vymysleli neviditelneho muza na nebi, ktory ma 10 prikazani, ktore ked neposluchnete, skoncite v tom najvacsom a najkrutejsom zlom pekle az do konca vekov... No aj tak Vas miluje! Miluje Vas a potrebuje peniaze!!

Stan povedal(a)...

Na doplnění:
http://www.outsidermedia.cz/Obvinuji-Vas-z-masove-vrazdy-1.aspx

Anonymný povedal(a)...

Len tak na margo - Tamiflu NIE JE vakcína. Je to antivirotikum - liek proti vírusom, niečo analogické ako je antibiotikum proti baktériám.
Tomáš

Anonymný povedal(a)...

"Actemra, a product expected to become our next major growth driver, WAS LAUNCHED in Europe in January 2009"

report bol pisany v roku 2008? si robite srandu, ze? :)

Karol povedal(a)...

Mile deti! Na to, aby ste mohli efektivne sirit sprisahanecke teorie, musite este trosku vyrast. Nemozete predsa v jednom clanku uvadzat nezmysly, ktore sa daju odhalit jednym kliknutim mysi (Tamiflu alebo rok vydania spravy)! Omnoho efektivnejsie je napisat nezmysel, ktory sa neda tak lahko overit. Skvela je napriklad myslienka o tom, ze H1N1 je umelo vyrobeny virus, zrejme biologicka zbran. Bravo! Takuto dementnost si naozaj clovek tazko niekde overi. Babrat sa s virusom chripky na vykynozenie ludstva, ked existuju omnoho efektivnejsi zabijaci, proti ktorym nepozname lieky, to je naozaj skvely napad!