29. 4. 2009

Írsko: Jedno pracovné miesto a stovky záujemcov

Počet nezamestnaných v Írsku sa v posledných 12 mesiacoch zdvojnásobil. Prácu v súčasnosti nemá 11% obyvateľstva - číslo, ktoré Írsko zažilo naposledy pred 12 rokmi. Masové prepúštania sú na dennom poriadku, jedna firma za druhou zatvára svoje prevádzky. O prácu prichádza každý deň približne 1000 ľudí, celkový počet sa odhaduje na 371 000 nezamestnaných. Toto sú však iba oficiálne čísla, v skutočnosti treba rátať s dvojnásobným počtom.

Hovorca opozičnej Labour Party Willie Pensrose povedal, že čísla nezamestnanosti sú "šokujúce a priam nepredstaviteľné ... nezamestnanosť zanecháva v celej krajine ničivú stopu." Nakoľko je táto situácia vážna, znázorňuje nasledovné video veľmi jasne:
Sieť supermarketov Griffin Londis Group s 370 pobočkami v Írsku hľadá pomocných predavačov (Sales Assistants). Na okno výkladu jednej filiálky v Dubline nalepili inzerát tejto pracovnej ponuky. Pre niekoľko týchto slabo platených miest sa behom krátkeho času vytvorila rada nezamestnaných, tiahnúca sa niekoľko stoviek metrov. Každý chcel odovzdať svoju žiadosť 22. apríla.

Boj o pracovné miesta naberá razantne na obrátkach. To, čo zažíva Írsko, sa onedlho bude diať v celej Európe - ľudia sa budú biť o brigádnické práce v Tescu. Ale presne toto elita chce, ožobračiť a ponížiť masy, aby so svojimi ovečkami mohli robiť, čo chcú. Hystéria okolo prasacej chrípky má našu pozornosť od tohto odlákať. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

toto je uplne hnusne, ako z nejakeho filmu! az sa mi nechcelo verit ze je to realita! naozaj ako ovecky cakajuce na par kuskov jedla...
da sa tomu vlastne nejak zabranit?

Anonymný povedal(a)...

nie som si isty, ci sa tu uz o tom nepisalo, ale narazil som na stranku www.zakladnyprijem.sk, ak nie, urcite by si to zasluzilo extra clanok. tato idea sa mi zda velmi zaujimava a pokrokova a isto by jej realizacia mohla vela poriesit...

Alan Curtis povedal(a)...

Chci se s vámi všemi podělit o to, jak jsem dostal svou půjčku od pana benjamina, který mi pomohl s půjčkou ve výši 400 000,00 euro na zlepšení mého podnikání, když jsem požádal o půjčku, když se věci zhoršovaly v mém podnikání, bylo to snadné a rychlé pan benjamin mi bez prodlení poskytl půjčku. zde je pan benjamin email / whatsapp kontakt: +1 989-394-3740, 247officedept@gmail.com.