6. 4. 2009

Matrioška Obama

Navonok trepe sprostosti, vo svojej podstate však skrachoval už dávno. Nemám čo viac dodať k Obamovej návšteve Európy. Superveľmoc na trasľavých nohách.

Namiesto rečnenia o utopickom svete bez atómových zbraní, ktorého sa, ako sám povedal, počas svojho života už nedožije, mohol radšej jednoducho oznámiť, že vojny v Iraku a v Afganistane budú ukončené. To by stálo za niečo.

To sprosté táranie o teroristickom nebezpečenstve a Iránskej hrozbe je prebrané priamo z Bushovho slovníka a ja to už nemôžem počúvať, pretože Američania a ich vazali sú tí skutoční teroristi. Bola to klasická obamovská šou a hlavy štátov EÚ mohli tlieskať ako diváci. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

6 komentárov:

Unknown povedal(a)...

to by bolo este ok, ale ked zacal zo zajatcami z guantanama,ze nech ich EU prijme,tak som mal dost, no a barack ceresnicku na tortu nahodil,ked sa zacal miesat do vztahov turecka a EU, a takmer prikazal EU prijat Turecko do Unie,osobne som velmi sklamany z tohto prezidenta, ocakaval som ake take zlepsenie, ale kontinuita bushovej retoriky pokracuje, zrejme jadro ostalo to iste, len obal trosku stmavel

Anonymný povedal(a)...

Obama jen pozvolna zašlapává jesřáby, jestli je někdo netrpělivý a chce revoluci, lze to pochopit. Iluze toho, že lze obrátit dejiny ze dne na den, tu už byly. Může to jít rychle, ale je třeba nejprve vzít protivníkům esa z rukou. Poker politiky proti zbrojení nelze vyhrát koltem. Pod stolem se skrývá mnoho koltů.

Tribun povedal(a)...

Skutečný Obama je holt jiný, než jakého jsme si ho vysnili. Otázka je, nakolik může být jiný, a přitom být prezidentem USA.

Ale s tím Tureckem si to u mně pěkně polepil. Co se montuje do takových věcí, jako kdo bude členem EU? Copak mu někdo z Evropanů radí, koho by měl přijmout jako další stát EU?

Bohužel, čím dál víc to na mne působí, že celá slavná Obamova změna je jenom znouze ctnost.

Anonymný povedal(a)...

samozrejme,ze ich zaujima EU. Ved oni stoja za jej vytvorenim,aj OSN. A este vybuduju Azijsku uniu a Americku uniu a vrhnu sa na treti svet.Zaujimave ,ze sa cvici Cesko - Slovenska bojova jednotka a cvici sa na potlacanie "nepokojov" v Afrike...

Unknown povedal(a)...

Nuž, tento článok je až príliš subjektívny, autor si k objektivite zrejme ani nečuchol. A tie výrazy? Myslel som si, že respublica má na viac. V mojich očiach skĺzla do kategórie úbohých konšpiráciami posadnutých stránok. Mažem si respubliku zo záložiek.

Anonymný povedal(a)...

Ten kto si myslel že s Obamom príde zmena ma s prepáčením vymytý mozog pro západnými médiami. Stačilo sa len pozrieť koho dosadili do jeho kabinetu a kto za nim stoji. Nieje treba potom viac hladať.. černoch je tam preto aby minimálne 1/2 populácie Ameriky držala hubu pretože sú tiež farebný. a Obamova návšteva Prahy... už len to ,že keď podával ľudom ruky v Prahe. Koľkých z nich si CIA MOSAD a podobne jemu naklonene frakie preverili?? Názor si spravte sami. HOWK