12. 4. 2009

Seminár o hospodárskej kríze a kapitalizme

Dnes som dostal som e-mail od Socialistického zväzu mladých, v ktorom ma poprosili, či by som mohol na tejto stránke uverejniť krátku správu ohľadom ich nadchádzajúceho semináru s názvom Hospodárska kríza, kapitalizmus ako nehumánny spoločenský systém , ktorý táto organizácia uskutoční 18. apríla 2009 v Banskej Bystrici.

Podujatie sa začína o 10:00 ráno v budove Múzea SNP a je prístupné pre širokú verejnosť. Podľa informácii z letáku má byť seminár vedený slovenskými i zahraničnými osobnosťami z oblasti politiky, vedy a školstva, pričom pôjde o interaktívny štýl prednášok s možnosťou zapojenia sa do diskusie. Kontaktné informácie nájdete v oficiálnom letáku: (viď obrázok vľavo)

9 komentárov:

Unknown povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Anonymný povedal(a)...

Som zvedavy, co ponuknu ako alternativu ku kapitalizmu :D
Marek

bigsmokecoo povedal(a)...

respublica sa mi zo zaciatku pacila...ale ako vidim, je to dalsi socialisticky web..alebo sa mylim?

Anonymný povedal(a)...

preco by mal byt socialisticky?, davaju priestor aj alternativnym nazorom a kapitalizmus je urcite ako vravel Churchill najhorsie usporiadanie spolocnosti, len este nikto nic lepsie nevymyslel... a ja dodam, ze asi ani v dohladnom case nevymysli, bohuzial

Anonymný povedal(a)...

Respublica akoby stracala dych. Clanky nie su to co byvali, ale možno je to iba subjektívnymi pocitmi. Na druhej strane je to pochopitelne... autor predsa nemoze sediet za netom cely den zhananim clankov. V kazdom pripade - keep up the good work.

Balla povedal(a)...

Je to pravda, nestiham uz prekladat kazdy den nieco nove, vacsinou sa mi to podari raz za dva dni, a aj vtedy sa jedna o nieco kratsie - ospravedlnujem sa za to, ale momentalne nemam dostatok casu na kazdodenne prekladanie a publikovanie. Dufam, ze coskoro budem moct zverejnovat zase viac clankov. Ak niekto ovlada anglictinu a/alebo nemcinu na dobrej urovni (prekladanie) a chcel by pomoct s nejakymi prekladmi, budem velmi rad.

@bigsmokecoo: socialisticky web toto urcite nie je. Za zverejnenie krakeho upozornenia na nejaky seminar, ktory sa stava negativne ku kapitalizmu? Tak potom som asi aj antisemita, lebo som publikoval viacero negativnych clankov o izraelskej politike voci Gaze. A asi budem aj terorista, lebo ani zahranicnu politiku USA som velmi nechvalil ;)

HammerLang povedal(a)...

No ono socialismus... Ve skandinávii budovali sociální stát, jiné uskupení než kapitalistický západ a socialistický východ. Jestli se někdo pojedete podívat třeba do Norska, tak Vás tam lidi nechají přespak klidně u sebe doma. Bratrovi půjčoval člověk kterého viděl 2x v životě klíče od auta, aby se mohl zajet podívat na místní památku která byla 15km (protože pěšky by to už nestihl). Lidi tam nezamikaj, maj se dobře. Nedokážu si představit, že by něco podobného někdy fungovalo v těchto dvou státech, ať by tady byl jakýkoliv politický systém. Ti intelektuální mrzáci, kterým stojí za to uřezat špičku okrasného smrku, aby nemuseli kupovat vánoční stromek jen tak nezmizí.

bigsmokecoo povedal(a)...

k tomu socializmu: vsetci dobre vieme ako to tu vyzeralo za socializmu, tak podla mna tomuto by som ja nevenoval pozornost...ale dobre....aj sa stotoznujem s tymi nazormi o politike Izraela a USA, ktore si tu prezentoval ....samozrejme ani kapitalizmus nie je dobry ale socializmus nas dostal do .... a dakujem, ze sem prinasas dobre clanky, len ako som uz spomenul ten zraz socialistov ma pobavil:D

Anonymný povedal(a)...

No čo, zoberme to prakticky:
1 liter mlieka dnes 0.70€ teda asi 21sk.
1 liter mlieka za socializmu stál 2koruny. To je viac ako 10-násobný nárast ceny.
Inkaso za bývanie bolo nejakých 200korún teda necelých 7€.
Bežný plat bol 2000-3000korún.
Takže až také smiešne mi to nepripadá, "bigsmokecoo" asi poznal socializmus len z počutia:D