27. 4. 2009

Usáma bin Ládin v STV

Bol som prekvapený, keď som včera na internete natrafil na časť ranného spravodajstva Slovenskej televízie spred pár dní, kde bola jednou z tém rola Usámu bin Ládina ako strojcu útokov z 11. septembra 2001. Ešte donedávna bol každý, kto sa opovážil čolen naznačiť, že oficiálna verzia útokov na Svetové obchodné centrum v New Yorku bola prinajmenšom deravá, odsúdený ako bláznivý konšpiratívny teoretik. A to napriek množstvu faktov a dodnes nevyriešených nezrovnalostí. A pojmom nezrovnalosti nemám na mysli nijaké bezpredmetné detaily alebo chytanie sa za slamky - myslím skutočné nezrovnalosti a otvorené otázky.

V spomínanom rannom spravodajstve STV bol pozvaný Ľubomír Huďo, zahraničný redaktor STV, ktorý hovoril o tom, že FBI nemá dostatok dôkazov na spájanie bin Ládina s útokmi z 11. septembra - a dokonca to otvorene priznáva. Som rád, že si toto všimol už konečne aj niekto na Slovensku - je to totiž chvalabohu známe už od roku 2006 a aj môj úplne prvý príspevok na tomto blogu z 10. decembra 2008 sa danou témou zaoberal.

Citát z vtedajšieho článku: "FBI a teda Spojené štáty nemajú dôkaz, ktorý by spájal Bin Ládina a 11. september? To však Busha, Blaira a spol. zjavne neodradilo od odôvodňovania vojny v Afganistane (pripomínam ešte raz tých 46.000 mŕtvych) bin Ládinom a začatia imaginárnej, celosvetovej vojny proti terorizmu. Ako teda vidíme, všetko to, čo bolo verejnosti prezentované ako nespochybniteľné fakty, bolo v realite jedna veľká lož, ktorá okrem iného slúžila a ešte stále slúži na postupné okresávanie osobných slobôd, vedenie preventívnych vojen a strašenie obyvateľstva - skratka učebnicový príklad propagandy."

Ďalšia vec, ktorú spomenul, bola nedávno zverejnená vedecká štúdia amerických, dánskych a austrálskych vedcov, ktorí v troskách dvojičiek našli pozostatky modernej high-tech výbušniny zvanej nanothermit. Fyzici a chemici z viacerých krajín analyzovali v prachu nájdené červené a šedé čiastky trhoviny a jednoznačne ich identifikovali ako pozostatky nanothermitu. Toto však nie je výbušnina, ktorú dostať kúpiť v obchode za rohom alebo na čiernom trhu - disponujú ňou len ozbrojené sily. Ak sa však držíme oficiálneho príbehu a oba mrakodrapy sa zrútili v dôsledku ohňa a zemskej príťažlivosti, pozostatky výbušniny v troskách nemajú čo hľadať. Celú 25-stranovú vedeckú štúdiu si môžete stiahnuť na tejto stránke.

Ak tieto dve správy nie sú hodné hlavného večerného spravodajstva a palcových tituliek v novinách, tak skutočne neviem. Samozrejme si nebudem robiť ilúzie - ešte veľmi dlho budeme počúvať o zlom Usámovi a jeho bande islamistických teroristov, ktorí zversky zaútočili na mierumilovný západný svet. Ale nejako treba začať. A podľa mňa je aj krátka štvorminútová reportáž o 7:20 ráno na STV lepšie ako nič.

1 komentár:

marek povedal(a)...

Podla nazvu clanku som mal dojem, ze v slovenskej televizii mali velmi exkluzivneho hosta :)
Co sa tyka 9/11, nemam potrebu sa vyjadrovat. Videl som prilis vela nezavislych dokumentov a studii pocas poslednych rokov, takze ma uz nikdy nikto nepresvedci, ze to mali nasvedomi zli bradati muzici v podzemnych jaskyniach ;)