5. 2. 2009

Jon Voight a pravda o Sderote

V tomto rozhovore vidíme známeho hollywoodského herca Jona Voighta, otca Angeliny Jolie, ako rozpráva o svojej ceste do Izraela a konkrétne o návšteve mestečka Sderot. Sionisti ho zjavne používajú ako propagandistický nástroj, situáciu totiž prezentuje americkému publiku absolútne jednostranne.

Môj milý Jon bez H, nasleduje krátka dejepisná lekcia o Sderote, ktorú by si mal poznať.

Počujeme veľa o Sderote, izraelskej osade v blízkosti hranice s Gazou. Barack Obama ju navštívil v lete 2008 v rámci prezidentskej kampane, aby sa zapáčil sionistom. Osada je médiami neustále vykresľovaná ako "nevinná obeť" raketových útokov Hamasu. Niečo o minulosti osady Sderot:

Miesto sa pôvodne po arabsky volá Najd a bolo po stáročia obývané Palestínčanmi, predtým ako bolo sionistickými teroristami 13. mája 1948 etnicky vyčistené, predtým, ako bol Izrael vôbec vyhlásený za štát. Viac ako 719 palestínskych obyvateľov dediny bolo donútených utiecť, aby si zachránili život. Vtedajšia okupačná mocnosť Veľká Británia sa nečinne prizerala zločinom sionistov. Celkovo bolo zničených 139 domov buldozérmi, cintorín prevalcovaný a mešita zrovnaná so zemou. Sderot vznikol na troskách Najd a bolo jednou z 530 dedín a miest, ktoré sionisti vymazali z mapy. Takto sa robilo miesto pre židovských prisťahovalcov z celého sveta.

Ak sa chceme dostať ku koreňu konfliktu na Blízkom východe, musíme si uvedomiť, že vzniknutie Izraela bolo umožnené etnickými čistkami, zavraždením a vyhnaním domáceho palestínskeho obyvateľstva. Táto historická skutočnosť je neustále popieraná a zatajovaná. Odpor Palestínčanov proti tomuto ničeniu ich vlasti a vyháňaniu z nej je nesprávne označovaný za terorizmus.

Od roku 2006 je pásmo Gazy za to, že Hamas vyhrala voľby, kolektívne trestaná, odrezaná od vonkajšieho sveta a od dodávok životne dôležitých potrieb, akými sú elektrina, benzín, potraviny a lieky. Reakciou na tento totálny bojkot 1,5 milióna palestínskych civilistov bolo zo strany Hamasu vystreľovanie podomácky vyrobených rakiet na Izrael, aby ho donútil k rokovaniam a zrušeniu blokády. To nakoniec zabralo a od júna 2008 bolo dohodnuté prímerie, ktoré bolo dodržiavané až do novembra 2008 aj napriek tomu, že Izrael blokádu neprerušil. 4. novembra Izrael porušil prímerie, keď nechal svojimi vojenskými komandami zavraždiť šesť členov Hamasu. Jednalo sa o cielenú provokáciu, ktorá mala ospravedlniť vojnu (genocídu) v Gaze, pri ktorej bolo zavraždených 1355 a zranených 5500 civilistov, medzi nimi 417 detí. Je treba vziať na vedomie skutočné historické a súčasné dôvody, ktoré ku konfliktu viedli. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

Žiadne komentáre: