11. 12. 2008

Klimatická hystéria

Ak je otepľovanie zemskej klímy také jednoznačné, prečo musia potom tí, ktorí nás chcú o tom presvedčiť, siahať po lžiach a falzifikátoch? Približne pred mesiacom vyhlásilo NASA Goddard Institute for Space Studies (GISS), ktorého šéfom je Dr. James Hansen, jeden z najväčších vedeckých spojencov Ala Gora, že uplynulý október bol najteplejší v histórii. Táto správa sa nasledovne s neuveriteľnou horlivosťou a bez dodatočného overovania rozšírila masovými médiami a dôverčivý ľudia to samozrejme uverili.

Táto správa však prekvapuje, pretože všade na zemi existujú hlásenia o neobyčajne nízkych teplotách a skorom napadnutí snehu v priebehu jesene 2008 - od Ameriky až po Čínu, od Európy až po Nový Zéland. Napríklad Čínska tlačová agentúra uviedla, že Tibet zažil "najhoršiu snehovú búrku všetkých čias". V Spojených štátoch zaznamenal meteorologický ústav (National Oceanic and Atmospheric Administration) v októbri tohto roku 63 snehových a 115 nízkoteplotných rekordov a umiestnil mesiac október podľa teploty len na 70. miesto, za 114 rokov.

Prečo sú také veľké rozdiely medzi tým, čo hlásia zástancovia otepľovania a tým, čo sa deje v realite? Animovaná teplotná mapa, ktorú zverejnil GISS na dokázanie svojich zistení ukazuje pre veľké časti Ruska o 10° vyššiu teplotu, ako by mala byť za normálnych okolností. Alarmujúce zistenie. Ale akonáhle začali analyzovať čísla GISS experti dvoch vedúcich blogov Watts Up With That a Climate Audit, ktoré sa zaoberajú problematikou otepľovania, zistili veľmi obdivuhodnú vec. Dôvody pre neobvykle vysoké teploty v Rusku a inde nemajú nič spoločné s októbrovými meraniami - jednalo sa o rovnaké čísla oboch predchádzajúcich mesiacov, ktoré boli jednoducho prenesené, a to dva mesiace za sebou!

Nečudo, že október bol vyhlásený za najteplejší, keď boli prevzaté čísla najteplejšieho mesiaca roka (Augusta) jedna ku jednej. Po konfrontovaní s týmito zisteniami začal hľadať hovorca GISS klasické výhovorky a povedal, že dôvodom tejto chyby boli čísla z Ruska, keďže ich GISS dostáva od inej organizácie a nemá kapacity vykonať qualitatívne kontroly zaslaných dát. To je veľmi zaujímave priznanie viny a ukazuje, akými amatérmi sú ľudia z GISS v skutočnosti - alebo to bol úmysel? Treba si uvedomiť, že dáta GISS a Dr. Hansena idú priamo k OSN, kde IPCC (Medzivládny panel pre klimatické zmeny) odôvodňuje svoje tvrdenia o globálnom otepľovaní práve týmito zisteniami, ktoré v porovnaní s číslami iných inštitútov ukazujú stále vyššie teploty.

Žiaden vedec neprispel poplachu okolo globálneho otepľovania viac ako Dr. Hansen, ktorý už v roku 1988 pre Senátom Spojených štátov naštartoval klímahistériu. Predseda danej komisie Senátu bol mimochodom Al Gore. Dr. Hansen neustále produkoval tvrdenia o hrozbách klimatickej zmeny. Najnovšia epizóda o tom, ako získava a vyhodnocuje svoje teplotné dáta pritom nie je prvý raz, kedy boli jeho metódy spochybnené. V roku 2007 ho donútili páni Watts a McIntyre, opraviť svoje čísla o teplotách v USA, ktoré zverejnila NASA. Jeho zistenia totiž hovorili, že rok 1998 bol najteplejším rokom 20. storočia. Po korekcii čísel však vyšlo najavo, že najteplejší rok bol v skutočnosti rok 1934, čo je v absolútnom rozpore s tvrdeniami, že teplota sa neustále zvyšuje.

Ako je možné, že vedenie OSN a tým aj všetky vlády sveta stavajú svoju klimatickú politiku a s ňou spojené rozhodnutia na takýchto chybných, a podľa všetkého zjavne vedome zmanipulovaných dátach? Vnucujú nám ďalekosiahle opatrenia, nahovárajú nám zlé svedomie a zaťažujú naše peňaženky novými výdavkami v podobe CO2-dane, ktorá vychádza z nepravdivých predpokladov. Realita je pravý opak, klíma sa neoteplila, vo všeobecnosti je dokonca chladnejšie. Neuveriteľná absurdita. Ale ako vieme, zástancom globálneho otepľovania nejde o záchranu planéty, ide o časť programu spojeného s globálnou kontrolou ľudstva a samozrejme ide aj o peniaze. Čim viac paniky sa rozšíri, tým viac budú zarábať a tým viac nás budu aj kontrolovať. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

Komentár: V súvislosti s touto témou, ktorej sa budem venovať aj v budúcnosti určite veľmi výdatne, by som rád upriamil vašu pozornosť na dokumentáciu The Great Global Warming Swindle (Veľký podfuk o globálnom otepľovaní), ktorú nájdete aj v zozname "Zaujímavé dokumentácie" vpravo na tejto stránke.

12 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

tak. cely tento strasiak okolo CO2 je samozrejme hlupost, ale nemozes popriet, ze zem sa otepluje. staci si zajst na lyzovacku niekam do rakuska, kde este pred 20 rokmi si mal niekde az o niekolko desiatok metrov nizsie polozenu snehovu ciaru. teraz su uz skoro vsetky kontinentalne ladovce ovela mensie.

Balla povedal(a)...

Ten clanok som prelozil cely, nechcel som vyberat iba tie veci, ktore sa mi hodili. Treba si precitat vsetky nazory. Islo mi predovsetkym o to ukazat, ake cisla pouzivaju a na koho sa spoliehaju najdolezitejsie medzinarodne institucie bez toho, aby overili svoje cisla - vsak preco by mali, ked im to hra do karat.

Aj ked sa mi momentalne mozno zda, ze sa v sucasnosti zem otepluje, velmi rad si precitam aj nazory tych, ktori tvrdia ze sa ochladzuje, ak to maju podlozene niecim. Napr. dnes som cital a pocuval na viacerych miestach ze napadali velke mnozstva snehu v Europe (okrem ineho aj v Rakusku miestami viac ako 2 metre). A aj na stranke, z ktorej som clanok cerpal, najdes linky na viacero sprav o tom, ako je chladno a ze tieto roky nie su o nic teplejsie ako predosle (pripominam aj to, ze rok 1934 bol najteplejsi v 20. storoci, nie posledne roky 20. storocia, ktore by bola presvedcenia mnohych mali byt prave tie najteplejsie). Takze treba byt otvoreny na obe strany. A dakujem za komentar :)

Anonymný povedal(a)...

to som zase ja, ten isty anonym, ako pred tym.
chcel by som podotknut, ze k teme vyvoja teploti klimatickeho ovzdusia na zemi existuje vela nazorov, nie len dva (teda ze sa otepluje a ochladzuje). dali by sa vymenovat asi takto:
1. globalne oteplovanie prebieha a sposobuje ho clovek
2. globalne oteplovanie prebieha, ale nesposobuje ho clovek
3. klima sa globalne ani neotepluje, ani neochladzuje
4. zem sa globalne ochladzuje vplyvom normalneho striedania dob ladovych s dobami medziladovymi (zda sa mi, ze v 50tych rokoch si mysleli ze nastane dalsia doba ladova, no v 80tych ich stopli s tym ze "smrtonosne CO2 nam ochladzuje Zem" xD)
5. zem sa globalne ochladzuje a ma to na svedomi clovek (tuto teoriu nezastava snad nikto, ale realne by mohla existovat).

ak ide o mna, ja som zastancom teorie cislo 2. su na to dokazy

Balla povedal(a)...

No tak ja ti poviem dalsiu teoriu, ktora sa mne osobne zda ovela pravdepodobnejsia, dokazatelnejsia a jednoducho pochopitelnejsia ako vsetkych pat ostatnych do kopy :) Zem sa v zavislosti od aktivity slnka prirodzene ochladzuje a otepluje.

Uplne prirodzena vec, bolo to tak, je to tak a bude to vzdy tak. Clovek za to nemoze nic ani keby sa snazil a vytvara rozne teorie oteplovania alebo ochladzovania, lebo sa snazi pocas svojho mizerne kratkeho zivota pochopit a zaskatulkovat vsetko okolo seba, len aby mohol kludne spat.

Myslim si, ze cela diskusia o tom ci sa zem dlhodobo globalne otepluje alebo ochladzuje je podla mna bezpredmetna - po prve, nevieme predpovedat aktivitu slnka do buducnosti a po druhe, aj keby sme to vedeli, nezabranime tomu ci sa Zem bude prirodzene oteplovat, alebo ochladzovat. Treba sa s tym jednoducho zmierit - urcite obdobie je teplejsie, dalsie zase chladnejsie.

Anonymný povedal(a)...

ja som zase pocul, ze Slnko zvacsilo svoj objem o 2% za pomerne kratke obdobie (dajme tomu niekolko tisic rokov) a to sposobilo viac tepla do nasej atmosfery = vyssia teplota na celej zemi. a staci dajme tomu zvacsenie objemu slnka o 0,000000001% (boh vie, kolko tam je tych nul :D) a mozme si v novembri dat kratke gate :).
jasne, urcite v tom zohrava ulohu aj to, co vravis ty, ze jednoducho slnko meni svoju aktivitu.
inak, v podstate ta teoria o striedani aktivity je v podstate ta moja teoria cislo 4. :)
a to su aj podla mna dve najpravdepodobnejsie teorie, ktore mozu existovat spolu, pretoze sa nevylucuju :)

Anonymný povedal(a)...

trosku ma to zaujalo. casto v diskusiach o tom ci by CO2 mohlo oteplit planetu v argumentacii trosku zlyhavam. mohol by si mi dat nejake linky na dobre clanky/filmy kde by som nasiel uzitocne info proti globalnemu oteplovaniu? ak teda mas :) dik dopredu

Balla povedal(a)...

Zaregistrujte sa, alebo dajte si nejake prezyvky, teraz vas anonymov musim cislovat ;)

Anonym c.1: je mi jasne co chces povedat, ja len hovorim, ze tvoja teoria c.2 "globalne oteplovanie prebieha, ale nesposobuje ho clovek", nie je teoria. Je to konstatovanie ze sa nieco deje, teoria je ze to dianie nieco sposobuje.

To je ako keby sme chceli povedat, ze moja teoria je, ze "teraz prsi". To je iba pozorovanie, teoria je "teraz prsi, lebo ...". A na to lebo odpovedam ja pri zemskom oteplovani slnkom, pretoze slnko je konstatnym a nepopieratelne najdolezitejsim hracom, hracom cislo jedna, ked sa jedna o dianie na zemi, predovsetkym klimaticke. Dufam, ze chapes co chcem povedat :)

Anonym c.2: tesi ma, ze ta to zaujima. Mal viacero zaujimavych stranoch s informaciami, zial je drviva vacsina bud v anglickom alebo nemeckom jazyku. Ak s tym nemas problem, daj mi vediet (tu cez komentar alebo mail) a poslem ti nejaky zoznam.

Anonymný povedal(a)...

ehm. obaja ti anonymni sme jeden clovek :D.... cize anonym1 = anonym2 :)
mozes dat aj v anglictine, skusim to nejako prelamat :) napis mi na samolesko@zoznam.sk

Balla povedal(a)...

Aha, to som si nevsimol, vyzeralo to, ako keby ste boli dvaja ;) V priebehu vikendu ti poslem nejake veci.

Anonymný povedal(a)...

Aj ja som zvedavý na tie stránky kde sa touto témou zaoberajú.Ináč tiež si mylsím že faktorom č.1. je slnko.Pre mňa je teraz dôležité aký vplyv tieto klimatické zmeny budú mať na život na Zemi.
Pokial viem v nie sú písané záznamy z historie ktoré by takéto zmeny opisovali že ich ludstvo zažilo a aký mali priebeh.Takže ideme relatívne do neznáma.No predpokladám že nás nečaká nič pozitívne ked už teraz vidíme aký dopad má súčastná úroven klimatických zmien na život,extrémne suchá,povodne,neočakávané teplotné výkivy....:(

Balla povedal(a)...

Do takeho velkeho neznama ani nejdeme. Existovali vzdy urcite teplotne vykyvy. Bolo napr. obdobie v stredoveku, po tzv. "malej dobe ladovej", konkretne v rokoch 800 az 1300, ked boli teploty aj v Europe o niekolko stupnov vyssie ako v obdobi od 1961-1990.

Pocas tohto obdobia sa dokonca v Londyne pestovali vinice, a co je hadam este dolezitejsie - to oteplenie umoznilo vtedy Skandinavcom osidlenie Islandu a Gronska. Takze to, co sa vsade pise ohladom nejakych "devastujucich dosledkoch" oteplenia, treba brat s velmi velkou rezervou. Ci sa jedna o oteplenie alebo ochladenie, obe obdobia maju okrem svojich negativ aj pozitiva.

Aj spravy o nejakych velkych suchach alebo mega-povodniach su casto velmi prehnane a skreslene. Tieto prirodne javy existovali vzdy, nie iba niekolko rokov. Dnesny clovek ma len pocit, ze sa jedna o vynimocne veci, lebo sa media tymi katastrofami velmi intenzivne zaoberaju - tie sa totiz velmi dobre predavaju ;)

Netreba sa teda stresovat kvoli nejakemu otepleniu. Clovek sa prisposobi. Mozem aj tebe poslat nejake tie veci ked chces. Staci napisat sem do komentarov, alebo mne osobne (project.respublica@gmail.com) svoju e-mailovu adresu.

Anonymný povedal(a)...

Bonjorno, project-respublica.blogspot.com!
rapporti con una nuova partner. L'importante ? stare attenti dove si compra e lo [url=http://farmamed.fora.pl/ ] Compra cialis in Italia[/url] Il mio amico P lavora per la ditta che produce il Cialis. Recentemente, ad una [url=http://farmitalia.fora.pl/ ]Come Compra cialis in Italia[/url] Riservate, Discreto & Easy Acquista Cialis online qui! [url=http://milanofarma.fora.pl/ ] Comprare cialis generico[/url] Compra Cialis Tadalafil e la ricetta ? gratis e online. Comprare. [url=http://farmanova.fora.pl/ ]Dove Comprare cialis in Italia[/url] Secondo acquisto levitra DSM III considera i criteri cialis generico Per quanto [url=http://farmaroma.fora.pl/ ]Come Comprare cialis in Italia[/url]