16. 12. 2008

USA: časovaná bomba

Dokumentácia "American Time Bomb" britskej BBC poukazuje na finančnú situáciu USA, a ako sa Spojené štáty dostali do totálneho bankrotu. Vo filme spomínaný štátny dlh (8.7 biliónov dolárov) medzičasom, vďaka záchranným balíčkom pre banksterov, vzrástol na cca. 13 biliónov dolárov - a to v tomto roku.







Podľa informácii tlačovej agentúry AP spôsobili známe záchranné balíčky v priebehu len jedného mesiaca stratu 9 miliárd dolárov. Nákupná hodnota akcií potápajúcich sa bánk, ako aj ich aktuálna kurzová hodnota, sa obe znížili o jednu tretinu. Všetky súčasné akciové kurzy bánk, ktoré štát zachránil, sú pod hodnotou, pri ktorých sa uzatvárala dohoda.

Ministerstvo financií USA sa k tomu vyjadrilo tak, že nemá záujem o krátkodobé zisky a pozerajú sa na celú vec skôr z dlhodobého hľadiska. To znamená, že štát nielen minul bilióny daňových dolárov na záchranné balíky, ale že tie bezcenné papiere, ktoré za ne kúpil, ešte aj dodatočne stratili niečo zo svojej takmer neexistujúcej hodnoty. K tomu treba ešte pripočítať, že štátna garancia zákazníckych vkladov prostredníctvom vkladového fondu FDIC, ako aj garancia pre iné kredity, bude stáť Spojené štáty ďalších 7 biliónov dolárov! (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Nice blog! Is your theme custom made or did
you download it from somewhere? A design like
yours with a few simple tweeks would really make my blog shine.
Please let me know where you got your theme. Cheers

Feel free to surf to my blog post :: click here

Anonymný povedal(a)...

tennis elbow pain management

Visit my page; treatment tennis elbow symptoms