19. 2. 2009

Obec vo Švajčiarsku: "Chceme späť našu elektrickú sieť"

Stále sa ma ľudia pýtajú, čo pozitívneho môžeme urobiť, aby sme zastavili NWO (New World Order). Chcem vám teda predostrieť praktický príklad, ktorý by ste mohli realizovať aj vo svojej obci. Snažíme sa získať späť elektrickú sieť mesta Emmen, a to zbieraním podpisov na zahájenie iniciatívy, prostredníctvom ktorej dostanú obyvatelia na jeseň možnosť, o tejto veci rozhodnúť.

Koncesia monopolistu po 20 rokoch uplynula. Teraz sa naskytá možnosť prevziať elektrickú sieť a prevádzkovať ju vo vlastnej réžii. Aké to má výhody? Lacnejšia elektrina pre všetkých, zisky a pracovné miesta zostanú v regióne, môžeme rozhodovať o tom, od koho budeme kupovať elektrinu a neskôr budeme dokonca môcť prevádzkovať vlastnú, ekologickú elektráreň.

Ak dostaneme pod kontrolu sieť, môžeme v otázke elektriny a informačných sietí urobiť všetko. Budeme môcť vybudovať vysoko modernú káblovú sieť pre televíziu, rádio a internet s dvojnásobným výkonom za polovičnú cenu. Optické káble s najvyššou rýchlosťou do každej domácnosti. Aj priemyselní veľkoodberatelia sú na našej strane Už majú dosť ošklbávania zo strany energetických koncernov.

Tento krok by mohol byť príkladom pre všetky obce vo Švajčiarsku. Mnohí si možno nie sú vedomí toho, že NWO chce ovládať a kúpiť všetky elektrické siete. Tým pádom sa staneme závislými na nich a oni si pekne budú napĺnať svoje vačky - nie predajom elektriny, ale tým, že nebudeme mať na výber. Niekedy budeme mať ako konzumenti asi slobodnú voľbu od koho kúpiť elektrinu, ale nie akú využívať elektrickú sieť. Ten, komu patrí elektrická sieť, rozhoduje o cenách pre spotrebiteľa. Preto musí byť sieť v spoločnom vlastníctve a nesmie patriť súkromnému monopolistovi. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Nezávislost na okolí, zemezení plytvání a udržitelný rozvoj, to je ten krok správným směrem. Osobně vidím velkou perspektivu v ekologických pasivních domech. Dům který se vytápí ztrátovým teplem z elektrospotřebičů nebo lidmi samými a sluncem (okna jsou směřována na jih). Je vyrobem plně z místních materiálů (konstrukce dřevěné trámy, izolace sláma, místo pálených cihel vepřovice). Na střeše je trávník, který slouží jako tepelná izolace (netřeba pálené tašky nebo asfaltovou folii), kořenová čistička odpadních vod a to všechno při zachování kvality bydlení typické pro novostavby. Cihelny, vápenky, fabriky na polystyren ať si pak vlastní kdo chce já to nepotřebuju, barák si postavím i bez toho :P

Anonymný povedal(a)...

Diky za zajimave informace