2. 2. 2009

V USA sa začala legálna revolúcia

Státisíce vlastníkov rodinných domov v Spojených štátoch už nedokážu splácať svoje hypotéky a čelia nútenej exekučnej dražbe. Musia opustiť svoje domovy, ale nevedia kam majú ísť. Teraz vyzvala poslankyna kongresu za Ohio Marci Kapturová všetkých "bezdomovcov", aby zostali vo svojich domoch, a aby ich obsadili. Žiada obete finančnej krízy, aby začali s "legálnou revolúciou" proti bankovému systému. Podľa vlastných slov má už dosť toho, že Wall Street dostáva zo štátnych záchranných balíčkov stovky milionóv, a trpiaci vlastníci domov nič.
Komentár: Dobrý nápad. Státisíce, alebo milióny ľudí nemožno nútenou dražbou vyhodiť zo svojho domova na ulicu. Keď obete finančnej krízy jednoducho odmietnu exekúciu a zostanú ako "okupanti" vo svojich domoch, systém sa nedokáže vysporiadať s takým množstvom exekúcii. Uskutoční sa revolúcia.

Okrem toho väčšina bánk kvôli zaškatulkovaniu a predaju svojich hypotekárnych balíkov už vôbec nedokáže nájsť potrebné dlhopisy a predložiť ich súdu. Niektoré súdy už odmietli žiadosti bánk o nútené dražby - práve kvôli chýbajúcim dôkazom. Finanční žraloci sa dostali do bezvýchodiskovej situácie. Jednak nedostávajú hypotekárne platby, na druhej strane však kvôli nedostatku dôkazov a zrútenému trhu s nehnuteľnosťami nedokážu speňažiť domy. Banky nemajú "zisk" z úrokov a zároveň sú ich "istoty" a bilancie bezcenné. Z tohto dôvodu zbankrotoval celý úverový systém USA.

Masovým hnutím a všeobecným odmietaním môže byť neľudský a perverzný vykorisťovateľský systém zrazený do kolien. Z tohto by sme sa mali poučiť. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Да уж. Как говорится в устоявшемся выражении:
Это мы языком Пушкина и Достоевского описываем титьки Памелы Андерсон и попу Дженифер Лопес.