19. 3. 2009

Hersh hovorí, že Cheney velil jednotke vrahov

Známemu investigatívnemu novinárovi a nositeľovi Pulitzerovej ceny Seymorovi Hershovi vykĺzla pri jednom podujatí na univerzite v Minnesote jedna veta, ktorá stojí zato. Povedal, že za Bushovej prezidentskej éry existovala tajná vojenská skupina, ktorú nazval „executive assassination ring - exekutívna jednotka vrahov“, ktorá bola podriadená priamo viceprezidentovi Dickovi Cheneymu. Táto špeciálna jednotka mala za úlohu, ísť do (cudzích) krajín, zavraždiť tam nepohodlných ľudí a potom zmiznúť.

Hersh vlastne nemal vôbec v úmysle o tomto hovoriť, pretože táto skutočnosť bude podľa jeho slov témou novej knihy na ktorej v súčasnosti pracuje, a ktorá vyjde až o rok. Ale ako neskôr povedal, bola to seriózna odpoveď na otázku moderátora podujatia Larryho Jacobsa, ktorá pôvodne vôbec nebola určená pre publikum.

Jacobs sa potom spýtal: “A deje sa to až do dnešného dňa?”

Na to Hersh odpovedal: “Áno, po 9/11, ešte som o tom nepísal, ale CIA bola veľmi aktívna (aj) vo vlastnej krajine proti ľuďom, ktorí boli v jej očiach nepriatelia štátu, bez toho, že by mala na to nejaký právny základ. Doposiaľ zato neboli potrestaní. To sa deje.“ (Pozn.: CIA oficiálne nemá dovolené vykonávať operácie vo vlastnej krajine, ale iba v cudzine)

“Práve teraz, dnes, vyšiel jeden článok v New York Times, v ktorom, keď ho človek pozorne číta, je spomenuté niečo, čo sa volá Joint Special Operations Command, JSOC. Je to špeciálne krídlo našich špeciálnych jednotiek, ktoré je vybudované nezávisle. Nepodáva správy nikomu, iba, za časov Bush-Cheney, priamo Cheneyho kancelárii. Nepodávali správy ani predsedajúcemu spojených štábov, ani ministrovi obrany Robertovi Gatesovi, podávali správy iba Cheneymu.“

„Kongres nemá nad týmto žiadnu kontrolu. Je to v podstate exekutívna skupina vrahov, a funguje už dlho. Práve dnes bolo písané v New York Times, že ich veliteľ, trojhviezdičkový generál William H. McRaven príkázal zastavenie činnosti, pretože je priveľa kolaterálnych mŕtvych.“ (zjemnený výraz pre zabíjanie žien a detí)

“Na príkazy prezidenta Busha vnikli do (cudzích) krajín, nekomunikovali ani s veľvyslancom ani s miestnym šéfom CIA, vybrali si ľudí zo zoznamu, zavraždili ich a následne odišli. Toto všetko sa bežne dialo v našom mene.“

“Je to komplikované, pretože chlapci, ktorí to robia, nie sú žiadni vrahovia, hoci to čo vykonávajú, by sme obyčajne nazvali vraždou. Je to veľmi komplikovaná téma, pretože sa jedná o mladých chlapov, ktorí vstúpili do špeciálnych jednotkiek (Special Forces), do Delta Forces o ktorých ste počuli, do tímov Navy Seals - všetko vysoko špecializované jednotky.“

“V mnohých prípadoch sú to tí najlepší, naozaj, bez preháňania, naozaj dobrí chlapci, ktorí robia prácu o ktorej si myslia, že je potrebná, aby chránili Ameriku, a pritom samých seba vidia, ako mučia ľudí.“

“Ľudia mi povedali - pred piatimi rokmi: 'Ako sa to volá, keď človek niekoho vypočúva, nechá ho krvácajúceho ležať na zemi, neposkytne mu žiadnu zdravotnícku starostlivosť a dva dni na to ten človek umrie. Je to vražda? Čo sa stane, keď sa dostanem pred vojenský súd?' Ale myslím si, že oni sa pred súd nedostanú.“

Seymour Hersh sa spolu s bývalým viceprezidentom Walterom Mondalom zúčastnil podujatia s témou “America’s Constitutional Crisis - Americká ústavná kríza”. Tu je zvukový záznam diskusie. Od 7:30 minúty je počuť hore uvedené Hershove výpovede Zdroj: www.minnpost.com

Komentár: Viceprezident Dick Cheney, tiež nazývaný "Darth Vader", bol naozaj ten najhorší zločinec, aký sa kedy do Bieleho domu dostal. Mal prsty v každej kriminálnej intrige. Čo nie je jasné, a čo Hersh tiež nazýva veľkým tajomstvom, je, aký bol vzťah medzi Bushom a Cheneym? Táto otázka musí byť ešte podrobne preskúmaná. Pre mňa bol Cheney ten naozajstný prezident a Bush iba jeho bábka. Nasleduje (neúplný) zoznam machinácii, za ktorými stál Cheney:
  • bol riaditeľom CFR (Council on Foreign Relations)
  • bol ministrom obrany za vlády otca prezidenta Busha a spoluzodpovedný za prvú vojnu v Perzskom zálive.
  • bol šéfom koncernu Halliburton, teda firmy, ktorá masívne profitovala z druhej Irackej vojny.
  • je spoluzakladateľom PNAC - Project for a New American Century, v ktorého dokumente je požadovaný nový "Pearl Harbor", aby bolo možné zdôvodniť transformáciu Ameriky a jej svetovú hegemóniu.
  • Cheney to už v 70. rokoch úplne preháňal so sovietskou hrozbou, rovnako ako to robil v prípade neexistujúcich zbraní hromadného ničenia Saddáma Hussajna. S klamstvami a výmyslami o nebezpečenstvách zdôvodňoval obrovské výdavky na zbrojenie a neskôr aj na vojny.
  • Cheney premenil za svojej éry Biely dom prostredníctvom zmien zákonov a exekutívnych rozhodnutí na diktatúru.
  • bol hybnou silou pre vytvorenie „tieňovej vlády“.
  • a to najhoršie, Dick Cheney stojí za 9/11, on bol tým veliteľom piatich vojenských cvičení 11. Septembra, on mal výlučné právo dať rozkaz na odstrel. Ale nie iba to, bol úplne najvrchnejším veliteľom vo Washingtone, pretože Bush bol na Floride. On bol vo „veliteľskom bunkri“ a viedol všetky tieto operácie v tento deň. On povolil vniknutie letu 77 do vzdušného priestoru Washingtonu a zakázal zostrel lietadla, ktoré údajne spadlo na Pentagon.
Pre mňa a veľa iných je Cheney hlavnou postavou stojacou za zločinom z 9/11, a ak by Obama mal čo povedať, a naozaj chcel dosiahnuť "change", musel by Dicka Cheneyho okamžite nechať zatknúť a postaviť ho pred súd. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch, preložil Jozef)

Žiadne komentáre: