15. 3. 2009

Z-Day 2009 v Bratislave



Alternatívne informaćie sú dôležité, preto som v decembri 2008 založil aj tento blog. Ale okrem informovania sa z čo najviac rôznych zdrojov a čítania zaujímavých článkov o súčasnom svetovom dianí, je treba aj pochopiť dôvody problémov našej spoločnosti a rozmýšlať nad možnými riešeniami a východiskami. Či sa už jedná o nezmyselnú monetárnu ekonomiku, skorumpovaný politický a korporatívny systém, neustále znečisťovanie životného prostredia, pomýlený hodnotový rebríček, alebo vykorisťovanie a zotročovanie veľkého množstva populácie - všetko sú to problémy, ktoré si treba uvedomiť, nad ktorými sa treba zamyslieť a ktoré treba riešiť.

V nedeľu 15. marca 2009 sa bude v SubClube v Bratislave od 17:00 konať Z-Day 2009 v rámci ktorého sa bude premietať filmový dokument Zeitgeist: Addendum (pokračovanie filmu Zeitgeist, ktoré ďalej rozoberá fungovanie súčasného monetárneho systému, americké korporácie ako aj iné vládne, finančné a spoločenské inštitúcie. Konštatuje ich skazenosť a skorumpovanosť a predstavuje víziu iného fungovania sveta). Následne sa premietne videoprezentácia The Zeitgeist Movement, ktorá jednak podrobnejšie vysvetľuje dôvody súčasnyćh ekonomických, politických a sociálnych problémov a na druhej strane opisuje a predstavuje idey, myšlienky a možné riešenia. Minulý rok sa konalo viac ako 1800 podujatí Z-Day v 70 krajinách sveta.

Každého, koho tieto témy zaujímajú, srdečne pozývame na Z-Day 2009 v Bratislave. Vstupné je dobrovoľné, na začiatku večera, medzi jednotlivými premietaniami a po podujatí sú zabezpečené hudobné vystúpenia a následne diskotéka. Koho, podobne ako mňa, zábavy takéhoto typu príliš nezaujímajú, ten sa môže zúčastniť diskusie, ktorá sa bude konať, ak bude dostatočný záujem. Ak máte nejaké otázky, kľudne ich adresujte mne (project.respublica@gmail.com). Dúfam, že nikoho neodradí miesto konania - iné priestory (domy kultúry, kiná atď.) boli žiaľ buď obsadené, finančne príliš náročné alebo jednoducho v daný deň mimo prevádzky. Myslím, že ide hlavne o obsah podujatia a dúfam preto, že príde čo najviac ľudí, a že nakoniec budeme všetci spokojní.

Z-Day 2009 Bratislava, SubClub od 17:00, informácie (prípadne potvrdenie účasti, nie je však povinné) na stránke podujatia na Facebooku. Tešíme sa na každého! Okrem Bratislavy sa Z-Day bude konať aj v Midnight Caffé na Duklianskej ulici v Modre (od 16:00, informácie na bifff@orangemail.sk)

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Zeitgeist addendum is NWO propaganda ???? Podla mna ano

http://www.youtube.com/watch?v=Cog_tgBFFXs

http://www.youtube.com/watch?v=IrXDxPQn6zM&feature=related

Balla povedal(a)...

No, ked si clovek neda pozor a zacne to prehanat, tak sa z neho stane taka paranoidna osoba, ktora vidi za vsetkym nejaky tajny plan. A to je uz trochu nezdrave, pretoze sa dostane do situacie, ked nikomu a nicomu nechce/nemoze verit ;)

Anonymný povedal(a)...

..nnoo, jasneze skoro kazdy tu je uz sparanoizovany,takze hlada tajny plan v pozadi..iluminati,sektari..a vsetci vas chcu dostat..tak nas predsa ucili..;)
..inac,sikovny blog,paci sa mi ze prezentujete iny uhol pohladu na dianie v tomto povrchnom svete,kde este stale syty hladnemu neveri..

taylor povedal(a)...

ahoj.ako dopadla akcia v sub clube?
ja som o tom ani netusil,ja blbec...to som teda prepasol paradnu udalost..a to ma tieto veci tak zaujimaju..boze moj,takto nikdy nic nezmenime...:)