18. 1. 2009

Teroristické vtáky zapríčinili pád lietadla

Podľa informácii FBI bol kŕdeľ husí, ktorý spôsobil núdzové pristátie letu US Airways 1549 na rieke Hudson, špeciálne vycvičený teroristickou organizáciou Al-Káida na útoky proti lietadlám. Len vďaka hrdinskému manévru pilota Chesleyho Sullenbergera III, ktorý núdzovo pristál na vode, sa podarilo zachrániť všetkých 155 pasažierov. Obe turbíny lietadla boli teroristickými vtákmi poškodené krátko po vzlete do takej miery, že okamžite zlyhali.

Podľa amerických tajných služieb sa vodca Al-Káidy Ayman al-Zawahiri na viacerých radikálne islamistických internetových stránkach priznal, že teroristická organizácia cielene prevádzkuje v Pakistane tábory, v ktorých sa husy vycvičujú za cieľom vykonania samovražedných útokov na turbíny lietadiel. Nasledovne sa prepašujú do USA, kde sa prispôsobia migračnému správaniu domácich vtákov. Ayman al-Zawahiri zdôraznil, že ho napadlo používať kŕdle vtákov ako teroristický prostriedok počas sledovania známeho thrillera Alfreda Hitchcocka "Vtáci".

Biely dom sa zatiaľ ešte nevyjadril k možnému spojeniu teroristických vtákov Al-Káidy a núdzového pristátia lietadla v New Yorku. FBI v rámci bleskovej akcie už vzal do väzby stovky vtákov, ktorých okamžite prepravil na tajné miesto s názvom "Hustanamo". Odborníci na husy sa teraz snažia zistiť, akým spôsobom boli donútené tieto vtáky k tomu, aby sa samovražedným útokom sami obetovali, a ako možno husy vrátiť späť do normálneho stavu. Za týmto účelom sa používa počas vypočúvania známy waterboarding (simulované topenie), ktorý sa osvedčil už aj na ľuďoch.

Pentagon zatiaľ požiadal formou zákazky vo výške 1 miliardy dolárov zbrojný priemysel o vyvinutie nového "protihusacieho" systému vzdušnej obrany, ktorý by sa mal nasledovne namontovať na všetkých letiskách. V rámci okamžitého opatrenia proti ďalším útokom rozmiestnilo ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA na všetkých väčších letiskách strelcov s brokovnicami, ktorí majú príkaz okamžite zostreliť každého vtáka, ktorý sa priblíži nejakému lietadlu. Ministerstvo zároveň vyzvalo všetkých dobrovoľníkov z oblasti poľovníctva ako aj súkromných držiteľov zbraní, aby sa zúčastnili tejto obrannej akcie proti teroristickým vtákom. Kritici týchto opatrení si však myslia, že môže dôjsť k omylom, kde zanietení strelci zasiahnu namiesto vtákov samotné lietadlá a spôsobia tým ešte väčšie škody.

Poľovník však hovorí: "Konečne môžem svojimi streleckými schopnosťami pomôcť priamo svojej vlasti. Som už príliš starý na vojny v Afganistane a v Iraku, a vďaka tomuto mám teraz spolu so svojimi kamarátmi možnosť zostreliť všetko, čo sa pohybuje vo vzduchu - a svoju prácu si odvedieme určite lepšie ako vzdušná obrana USA 11. septembra 2001." (Satira, preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

Žiadne komentáre: