27. 2. 2009

Zbrojenie na pomoc hospodárstvu

"Pod krycím plášťom boja proti hospodárskej kríze Spolková vláda urýchľuje vyzbrojovanie nemeckej Bundeswehr. Kto sa snaží prekryť nákup tankov a bojových sond programom na oživenie hospodárstva, ten očividne zavádza", hovorí Inge Höger (poslankyňa parlamentu) o plánoch spolkovej vlády, financovať v rámci hospodárskeho programu II vojenské nákupy pre nemeckú armádu. Odborníčka na odzbrojovanie zo strany nemeckých ľavičiarov (DIE LINKE) ďalej hovorí:

"Z tých 500 miliónov eur z hospodárskeho programu II, ktoré Bundeswehr získa, sa väčšina má použiť na nákup zbraní. Nehovoríme tu len o nejakých 1000 samopaloch, ale o zaobstaraní ťažkej vojenskej techniky: okrem 37 obrnených a do veľkej miery ozbrojených cistiern sa má nakúpiť aj 34 obrnených bojových vozidiel typu Dingo 2, 10 pancierových vozidiel typu Fennek a jeden pancierový mažiar Wiesel 2. Tieto informácie sme získali priamo od spolkovej vlády po tom, ako sme sa opýtali, na čo budú peniaze použité. Okrem toho majú byť za 22 miliónov eur nakúpené ťažké bojové sondy. Stávame sa teda svedkami tajného navyšovania armádneho rozpočtu. Zaobstarávanie tejto vojenskej techniky nepodlieha absolútne žiadnej demokratickej kontrole. Balíček na záchranu hospodárstva má zjavne financovať aj vojnu v Afganistane, pretože tieto obrnené vozidlá sa vyznačujú predovšetkým svojou rýchlosťou, obratnosťou a tým, že môžu byť rýchlo prepravované vo vzduchu. Z vyzbrojovania profituje len málo ľudí, veľké množstvo to však musí zaplatiť. Vyzbrojovanie je bezpečnostné riziko a k tomu ešte aj veľmi kontraproduktívne vzhľadom k stagnujúcej ekonomike. Peniaze, ktoré sa použijú na vytvorenie jedného pracovného miesta v zbrojárskom priemysle, by dokázali vytvoriť štyri až päť pracovných miest v oblasti zdravotníctva alebo školstva. Potrebujeme investície do civilnej budúcnosti, ďalšie vyzbrojovanie nerieši problémy, len prehlbuje už existujúce."

Iba včera minister obrany Jung s radosťou vyhlásil, že pancierové vozidlá typu Dingo 2 sa dostanú rýchlejšie do Afganistanu, lebo budú financované pomocou hospodárskeho balíčka. Okrem toho Bundeswehr v súčasnosti hľadá možnosť, akým spôsobom čo najrýchlejšie dostať do pohoria Hindúkuš kolesové tanky. Ministerstvo obrany v utorok vyhlásilo, že dodatočné finančné prostriedky z druhého balíčka na pomoc hospodárstvu by mohli byť použité okrem iného aj na urýchlenie dodávok vozidiel typu Dingo 2. Z kruhov Bundeswehru prenikli informácie, že by sa malo jednať konkrétne o 34 hliadkových a zabezpečovacích vozidiel pre Afganistan. Hospodárska kríza a vojna sú v tomto ohľade zjavne tak úzko spojené, ako len zriedka. Výdavky na zbrojenie prevyšujúce výšku povoleného rozpočtu sa zdôvodňujú tým, že pomôžu hospodárstvu. Zbrojný priemysel so svojimi bezpečnými zákazkami definitívne nepotrebuje podporu. Napriek všetkému úsiliu redukovať vojenský rozpočet sa takto dodávaju zbrojnému priemyslu bez parlamentnej kontroly stále ďalšie peniaze. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

eagle Take a piece of me

Anonymný povedal(a)...

Go To This Site

Here is my web-site ... jacksonville bankruptcy attorney
My web page ... foreclosure defense lawyer

Anonymný povedal(a)...

find this

my website ... seo for lawyers
my website > attorney lead generation

Anonymný povedal(a)...

Tu je kontakt na pána Benjamina, e-mailové podrobnosti, Lfdsloans@outlook.com. / Alebo Whatsapp +1 989-394-3740, ktoré mi pomohli s pôžičkou vo výške 90 000,00 EUR na začatie podnikania a som veľmi vďačný, bolo pre mňa naozaj ťažké snažiť sa urobiť cestu, pretože to nemôže byť osamelá matka. ľahké so mnou, ale s pomocou pána Benjamina sa usmievam na mojej tvári, keď sledujem, ako moje podnikanie rastie silnejšie a rozširuje sa tiež. za finančnú pomoc alebo prekonanie ťažkostí s obchodom alebo s cieľom založiť obchodný projekt to dokážete a majú nádej na to, aby ste sa dostali z ťažkostí .. Ďakujem.