21. 3. 2009

Filmový minifestival v Bratislave

V sobotu 21. marca 2009 sa v Bratislave bude konať po prvýkrát dokumentárny minifestival Duch Doby. Napriek názvu podujatia a skutočnosti, že sa v rámci neho bude premietať aj film Zeitgeist Addendum, táto akcia neprebieha pod "záštitou" hnutia Zeitgeist. V rámci tohto minifestivalu sa budú premietať zaujímavé dokumentácie rôzneho druhu, a to predovšetkým také, ktoré na slovenských obrazovkách s veľkou pravdepodobnosťou nikdy neuvidíte. Duch doby sa bude konať v priestoroch filmového klubu Charlie centrum na Špitálskej 4 v Bratislave. Podujatie sa zaháji o 15:00 premietaním dokumentácie War Made Easy. Vstupné je dobrovoľné, program vyzerá nasledovne:

15:00 - War Made Easy (USA, 2007) OBSAH: Viac ako 50-ročné zavádzanie vlády a ovplyvňovanie médiami viedlo Spojené štáty od jednej vojny k druhej, od Vietnamu až po Irak. Dokumentácia ukazuje, ako americké média bez akejkoľvek kritiky príjímali a príjímajú vojnové štváčstvo. ANGLICKÉ TITULKY

16:00 - Money as Debt
(USA, 2007) OBSAH: Animovaná dokumentácia vysvetľuje jednoduchým spôsobom, ako v dnešnom svete vznikajú peniaze. SLOVENSKÉ TITULKY

17:00 - What the Bleep Do We Know!?
(USA, 2004) OBSAH: Film sa zaoberá špirituálnou spojitosťou kvantovej fyziky a ľudského vedomia. ČESKÉ TITULKY

19:00 - Zeitgeist Addendum
(USA, 2008) OBSAH: Pokračovanie filmu Zeitgeist, ktoré ďalej rozoberá fungovanie súčasného monetárneho systému, americké korporácie, ako aj iné vládne, finančné a spoločenské inštitúcie. Konštatuje ich skazenosť a skorumpovanosť a predstavuje víziu iného fungovania sveta. SLOVENSKÉ TITULKY

Nikto sa samozrejme nemusí zúčastniť všetkých premietaní od 15:00 do 21:00, každý môže prísť na ten film, alebo tie filmy, ktoré ho najviac zaujímajú. Dúfam, že ponuka filmov vás zaujala, a že sa v sobotu uvidíme - takto máte možnosť stráviť deň zmysluplnejšie ako volením nejakej straníckej bábky.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Ludia, prosim vas, nebudte stado.

Boli sme obabrani s 11. septembrom. Sme stale obabravani bankovym systemom. Informovanie o tychto veciach je nesmierne potrebne, to je fakt. To ale neznamena ze sa treba hrnut do nejakeho utopistickeho projektu ako Venus. Projekty ze zrusime peniaze a vsetko bude "zadarmo" tu uz boli a nedopadli dobre. Bez penazi to proste NEJDE. A tiez tie rychlovlaky ktorymi sa budeme zadarmo vozit po celom svete. Neviem kto za Zeitgeistom stoji, je to dobre namiesana zmes pravdy, polopravdy, propagandy a nejakej novej ideologie. Tzv. globalne hnutie. Mnohi to zjavne zeriete aj s navijakom.

Balla povedal(a)...

Ak mas chut diskutovat, kludne prid v sobotu na to podujatie, velmi rad by som si s tebou podiskutoval. To plati inak pre kazdeho, kto ma zaujem - aj keby niekoho mozno nezaujimali tie dokumentacie. Ako som uz pisal, ten Duch doby nie je priamo o Zeitgeiste alebo projekte Venus, ale urcite si najdeme cas porozpravat sa o tom. Urcite mas nejake opravnene vyhrady voci niektorym myslienkam, tie mam aj ja - ale myslim, ze sa na to pozeras trochu povrchne. Nie je to iba o rychlovlakoch, ktorymi sa budeme zadarmo vozit po svete ;) Ale hovorim, ak si z Bratislavy a mas moznost, bol by som rad, keby sme sa mohli v ramci premietania tych dokumentacii stretnut.

Anonymný povedal(a)...

ad Balla
Veľmi konštruktíne si naznačil,že všetko je vecou diskusie a vyjasnenia si pozícii.Držim palce všetkým ktorí naozaj nechcú byť "stádom" a niečo pre to i robia a neakceptujú tzv. mainstream, ktorého tvorci a režiséri vedia presne ako na manipuláciu masového charakteru vo svoj osobný (alebo uzkoskupinový) prospech.

Anonymný povedal(a)...

Celé Zeitgeist a Venus a pod.
sú iba STAGE 2 (vyššie číslo celé kladné si dosaď každý sám )doterajšej manipulácie.

Slúži ako hnutie, čo má "vyriešiť" doterajší úpadok a neudržateľnosť liberalistického systému.

"Nový vek" v tomto pojatí ovšemže je len ďalším konštruktom na homogenizáciu celosvetového obyvateľstva a jeho riadenie "novými" teoretikmi s maximálnou snahou potlačiť kultúrne, náboýenské a národné identity.

Pekný deň vám praje váš Zionštajn.