4. 3. 2009

Je to na každom z nás

Veľa z vás si nie je istých, čo nás čaká. Niektorí sa pozerajú na budúcnosť so strachom, iní zase s nádejou. Áno, pôjde v určitom slovazmysle o smrť, o koniec spoločnosti, ktorá je úplne zvrátená, neľudská a založená na lžiach. Je úplne jasné, že tak ako to prebiehalo doteraz, to nemôže pokračovať ďalej. Sebazničenie je naprogramované. Na druhej strane príde k zrodu nových foriem spolužitia, v ktorých sa môžeme začať znovu koncentrovať na podstatné veci, prostredníctvom ktorých sa vrátime späť k menším a prehľadnejším jednotkám, k osvedčeným pravidlám, ktoré umožnia komunitám fyzicky a duševne zdravý život - v súlade s prírodou, v samostatnosti a sebaurčení.

Všetko, čo dennodenne vo svete vidíte a počujete, tie perverzné umelé konštrukty, ktoré škodia ľudskej duši, a ktoré ju držia v zajatí, všetky tieto veci sú na ceste smerom k nevyhnutnej sebazáhube. Smerujete tam aj vy, keď sa od toho nedokážete odpútať. Politickí, hospodárski a náboženskí lídri, ktorých vidíme, sú blázni. Sú okrem toho pokrytci, demagógovia, klamári, zlodeji, vrahovia a rovnako smerujú do záhuby. Niektorí z vás sa určite vzoprú tejto malej skupinke psychopatov, ktorí všetko ovládajú, a aj mase podlizačov, ktorí sú jej prisluhovačmi. Niektorí chcete rebelovať a využiť guerillové taktiky. Iní sa zase jednoducho odvrátia od tohto neľudského systému a už s ním nebudú chcieť mať akékohoľvek dočinenia. Väčšina z vás bude však aj naďalej šlapať úplne bez vôle spolu so systémom, pekne poslušne fungovať, všetkému pritakávať, až kým z vás nakoniec bude Soylent Green a stanete sa žrádlom pre nové zriadenie sveta.

Každý má možnosť vybrať sa na cestu tým smerom, ktorý uzná sám pre seba za vhodný. Moje odporúčanie znie: poriadne porozmýšlajte nad tým, kde ste, kto ste a kam chcete ísť. Už je veľmi neskoro v tejto hre zmeny sveta, už zostáva iba čas zmeniť seba samého. Nenechajte sa vyprovokovať k násiliu, potom len budú mať dôvod presadiť policajný štát ešte rýchlejšie. Pasívny odpor, bojkot a odpojenie sa od systému im zaškodí oveľa viac. Všetci zlodeji, ktorí sú pri moci, zažijú veľké prekvapenie. Všetci sa už onedlho budú čudovať. Mnohí z vás si myslia, že teraz prechádzame iba nejakou hrbolatou cestou a onedlho sa všetko zase napraví. Nič sa nenapraví. Bude to ešte oveľa, oveľa horšie. Už teraz je všetko oveľa horšie, ako by ste si to vôbec dokázali predstaviť prednedávnom, nehovoriac o tom, čo verejnosť zatiaľ vôbec nevie. Nechcú, aby sme sa dozvedeli, ako zle na tom v skutočnosti sme. Ale už dlho to nebudú môcť skrývať. Vždy keď príde k časom prelomu, s predzvesťami o veľkých zmenách, existuje tá istá sorta ľudí, ktorá sedí pred prestretými stolmi s drahým vínom a dobrým jedlom a pozerá sa z okna, ako pred ich očami horí Rím - mesto, ktoré sami zapálili. Radujú a zabávajú sa, nič ich nedokáže presvedčiť o tom, že párty sa skončila. Zločiny, ktoré napáchali na svojich blížnych ich nútia k popieraniu reality, až do absurdity. Ľudia ešte stále veria v nepotopiteľnú loď, nevšímajú si dieru v trupe, ignorujú šikmú polohu, chcú oslavovať tak dlho, ako sa len dá.

Niektorí z vás chcú opustiť zónu nebezpečenstva a čeliť výzve. Vy máte perspektívu. Nedá sa dostatočne zdôrazniť, aké dôležité je urobiť inventúru a porozmýšlať nad tým, čo je pre vás hodnotné. Ak správne vykladáte signály, musíte jasne počuť alarmové sirény. Je podivuhodné, že väčšina ľudí si z tohto všetkého nič nevšíma a zostáva aj naďalej hluchá. Ale história ukazuje, že to bolo vždy tak. Ako zdôvodnenie by som mohol spomenúť bezuzdný egoizmus, úplné ignorovanie vlastného životného prostredia, totálnu závislosť na zábave, nevyčísliteľnú aroganciu a nekonečné sebaklamanie - ale to nepomôže. Nechajte tých, ktorí chcú žiť takto ďalej, byť tým, čím sú. Každý pokus zobudiť a vytrhnúť ich z ilúzie je stratou času.

Z náuky dejín jasne vyplýva, že sa blížime k "revolučným" časom, k zmene postojov a doterajších hodnôt. Na rozdiel od minulosti zažijeme niečo, čo sa doposiaľ ešte nikdy neudialo, bude sa to diať naraz všade. Vďaka zosieťovaniu a výmene informácii sa udeje spoločná celosvetová zmena myslí. Internet ponúka možnosť rýchlej a bezhraničnej výmeny myšlienok a koordinovaných činností. Masové média sú továrňou klamstiev, ktoré slúžia len záujmom malej skupiny ľudí a na vyplieňovanie mozgov a osprosťovanie väčšiny. Slúžia chorobnej chamtivosti globálnej elity, ktorá nepozná hranice. Budú tak dlho pokračovať s úrokovým systémom, kým nebude vyžmýchaný poslendný cent s ruky posledného hladujúceho otroka. Chcú všetko, a keď to dostanú, chcú ešte viac. Ale už to nebude fungovať. Nikdy to nefungovalo. Skôr alebo neskôr vyprovokujú proti sebe pomstu celého sveta a zaplatia za zločiny, ktoréna ľudstve napáchali.

Svet túži po pozitívnej zmene, preto tá hystéria okolo Obamu. Ale na rozdiel od toho, čo všetci dúfajú a veria, je len pokračovaním Busha - nový obal s rovnakým obsahom. Systém ľudí v pozadí sa zachoval, bez ohľadu na to, ktorú bábku vidieť na javisku. S Obamom sa nezmení nič. Že tomu je tak, vidieť aj podľa jeho rozhodnutia poslať tisíce nových vojakov do Afganistanu. Namiesto sľúbeného mieru chce viac vojny. Je ovládaný tými istými monštrami, ktoré už tak dlho vyplieňujú a znásilňujú svet, koncernami, ktoré myslia len na zvyšovanie obratu a zisku, ktoré vedú útočné vojny a ktoré nanucujú ľudom proti ich vôli nepotrebné haraburdy, ktoré zotročujú ľudí a zároveň ničia ich kultúru a identitu. Ale toto znásilňovanie ľudstva sa skončí. Revolúcia príde, a príde do každého mesta. Najvýraznejšie sa rozvinie vo veľkých aglomeráciach, kde zmení všetko. Čo to znamená, prenachám vašej fantázii. Počas minulých svetových vojen existovali oblasti, ktoré zostali vtedajšími udalosťami absolútne nepoznačené - neboli ani príliš ďaleko odtialto. Nad tým by sme sa mali zamyslieť a vyvodiť dôsledky.

Vznikne nový svet. Ale nie ten svet, ktorý chcú elity. Bude ponúkať nové riešenia, pretože staré nefungovali. Bude v ňom obsiahnutých mnoho pokrokových myšlienok, ktoré boli doteraz potláčané dravým kapitalizmom a egoizmom. Nepripustíme svetovú diktatúru. Aby sme to dosiahli, musíme prestať rozmýšlať na úrovni politických strán, ideológii a náboženstiev. Neexistuje ľavica ani pravica, existujeme len my spolu. Musíme sa zasadzovať za spoločný cieľ - ľudskú spoločnosť, ktorá žije v mieri a v súlade s prírodou.

Existuje niekoľko dobrých ľudí vo svete, ktorí pre ostatných robia prácu osvety. Je smutné, ako málo si ich ľudia vážia, a že ich nepodporujú. Ich varovania sú pokladané za obťažné a nepohodlné, za rušenie ilúzie sveta, v ktorom je zdanlivo všetko v poriadku. Sú kritizovaní, ohováraní a neprávom obviňovaní. Neverí sa im napriek správnym predpovediam. Pre tých, ktorí však neustále klamú, podvádzajú a ktorí krízu spôsobili, sa vždy nájde nejaké ospravedlnenie alebo výhovorka. Elitám aj tak verí každý. Však to je jasné, nikto nechce počuť zlé správy a mať starosti. O blížiacej sa bolestnej zmene nechce nikto nič vedieť. Práve osveta nám veľmi pomohla. Vieme, kto sú zločinci, čo chcú s nami robiť a čo sa udeje. Teraz musíme začať konať.

V budúcnosti budem menej často opisovať to, čo sa deje pred našimi očami. Budem sa skôr zameriavať na praktické riešenia, v spolupráci s dobrými ľudmi, ktorí sa pripravujú a robia konkrétne zmeny. So zmenami treba začať u seba samého, v najbližšom okruhu rodiny a priateľov, a v obci, v ktorej žijete. Neexistuje všeobecne platné riešenie, každý musí porozmýšlať o tom, čo je pre neho najlepšie. Len v malom okruhu dokážeme niečo zmeniť, tam kde máme nejaký vplyv. Vyzývam každého, aby začal rozmýšlať nad riešeniami a prestal hovoriť "mohli by sme a mali by sme", ale namiesto toho, aby niečo urobil - podľa toho v akej životnej situácii sa nachádza, kde býva, aké má povolanie a životné priority. Spojte sa na lokálnej úrovni, len spoločne môžeme zvládnuť blížiacu sa výzvu. Každý má v ruke svoj vlastný osud. Som si istý, že všetko úsilie bude nakoniec odmenené. (Preložené zo stránky Alles Schall und Rauch)

43 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

absolutní souhlas s celým článkem,už to musíme prolomit...doufám a věřím

mimino povedal(a)...

Pekny clanocek. V istom ma pravdu.. ludi sa da lahko oblbnut kym sa maju dobre ... ale ked sa maju zle sa daju este lahsie zviest na cestu proti moci, na cestu rebelie ... Neviem ci by som to videl az na kvazi obcainsku vojnu, aj ked vyhladovo si myslim, ze v nietorych statoch je sanace nastolina stanneho prava ... USA, GB, R mozno F, I, E ... co bude este horsie pretoze po istej dobe sa aj armada z casti prida na stranu ludu a to nedopadne dobre ...

Fuj to znie ako Leninov preslov skoro ... ale podstata je v prvej vete ... kym sa ludia maju dobre da sa s nimi valat z prava do lava ... ak sa zacnu mat zle, zacnu pracovat proti systemu aj ked len neodvadzanim dani, nespoluprace so systemom pri hladani rebeelov pripadnych... az to prerastie istu hranicu a bud mocni odidu sami (nepravdepodobne) alebo odidu nedobrovolne smrtelnymi pripadmi dier v hlave, ci konopnej kravaty :D

Unknown povedal(a)...

Já mám takový debilní případ. Kuba má HDP 2008 na 49% roku 1989 a stejně to tam funguje. Jestli bude nějaká krize, tak si myslím, že to nebude horší než to co tady bylo konstantně během komunismu.

Co se nových zítřků týče je tady snad jen jedinný bod, tj. zvýšit IQ populace. Klidně bych řekl, že být průměrné IQ o 10bodů vyšší máme se 2x líp. S tim sami přijdou další změny.

Anonymný povedal(a)...

riadne fantazmagoricky clanok
jedna vec je ked napise nejaky vedec rozumny clanok(a tych je o krize dost su pesimisticke ale zial realisticke) a druha ked napise nejaky zufalec takyto abstraktny-fiktivny demagogicky clanok a jasne ze sa na neho podobny bez vlastneho racionalneho myslenia chytia...

tak toto bolo ozaj citanie prvej ludovej...

Balla povedal(a)...

Precitaj si este raz predposledny odstavec ;) Nemam sice ani tusenia kto si, ale ten "zufalec", ktory napisal tento clanok, uz roky bez vyhladu na nejake uznanie alebo odmenu publikuje dennodenne alternativne spravy a komentare. Jeho stranka je bola v podstate dovodom a motivaciou, preco som vobec zacal s tymto blogom. Takze predtym ako sa pustis takto infantilne do niekoho, pozri sa najskor do zrkadla a opytaj sa sam seba, co si doteraz ty pre spolocnost zmysluplneho urobil.

Anonymný povedal(a)...

Absolutne suhlasim. A v tych, co prebudil nesuhlas,alebo dokonca urazky na autora,su zial slepy a chluchy. Takym sa netreba ospravedlnovat,vysvetlovat ani poucovat. Dockaju sa a pocitia onedlho na vlastnej koži,sami na sebe...
doporucujem pozriet si www.earth.tym.sk je tam toho viac nez dost,dokonca podlozene s vedeckymi spravami...

Unknown povedal(a)...

a potom bude 2012 a amen :))

Je zabavne sledovat ako podobne globalne problemy vytvaraju zivnu podu na tieto fantasmagoricke dristy :)) Nieco podobne sme tu uz zazili (Lenin, Hitler) a vsetci vieme ako to potom dopadlo. Najhorsie je ze v casoch totalnej socialnej neistoty su ludia nachylnejsi uverit podobnym populistickym kazaniam.

Unknown povedal(a)...

Naozaj si myslite ze ludia v momentalnom inteligencnom a mentalnom rozpolozeni su schopny sami sebe vladnut a kazdy rozhodovat sam za seba ? Ci ako si to predstavujete? Vzdy musi byt niekto kto to koordinuje a riadi. Je to tak v celej prirode. Respektive tam kde zvierata vytvaraju spolocenstva. Bezvladie nebude fungovat. To ze to potom ty co nam aj vladnu zneuzivaju vo svoj prospech je ina vec. Problem je ten ze ked sa ludia zacnu mat dobre tak zacnu byt aj tolerantnejsi voci roznym prehreskom silnych a su menej tolerantnejsi ked sa maju zle. Preto aj vznikaju revolucie. Proste staly kolobeh. Vlada+nejake zriadenie....nespokojnost ....revolucia ....nastolenie novej vlady+zriadenia ....nespokojnost .... revolucia atd. Uz chapete?

Balla povedal(a)...

Ake fantasmagoricke dristy mas konkretne na mysli? (okrem toho 2012, co si spomenul ty ;) Ako ty chces skutocne porovnavat myslienky v tomto clanku s Hitlerom a Leninom?

Unknown povedal(a)...

Prepacte za to posledne "chapete" ... malo tam skor byt ze ci mam pravdu.
Ide este o to ze ci kazde dalsie zriadenie je lepsie ako to predchadzajuce. Ak ano tak sme na dobrej ceste, ucime sa a zdokonalujeme.

Balla povedal(a)...

No chylo, v tvojej hlave to vsetko prebieha velmi jednoducho. Dakujem ze si nas vsetkych osvietil svojimi fundovanymi znalostami o ludskej prirodzenosti. Uz vsetci chapeme, ano :)

Unknown povedal(a)...

Balla:
istym sposobom ano. Je to to iste oblbovanie len inak zabalene. :)

Balla povedal(a)...

Vies v com ja vidim ten problem? Toto, co ty hovoris, ze nam treba nejaku elitu na vladnutie, nam tlacia do hlav uz tisice rokov. A nejako nam to prinieslo stale iba problemy, hladovanie, utrpenie a vojny. Musim ta sklamat, nie sme na dobrej ceste, ani sa nezdokonalujeme. Kazde zriadenie, ktore sme pocas poslednych storoci zazili (ci to je monarchia, fasizmus, komunizmus alebo kapitalizmus) bolo zvratene a nefunkcne. A jednym so spolocnych znakov tychto systemov je prave ta vladnuca elita. Inak neviem ani koho mas na mysli, ked hovoris, ze sa stale zdokonalujeME. Zapadny svet? Lebo existuje este aj zvysok sveta, a to je chvalabohu drviva vacsina populacie tejto planety, ktory by s tebou asi tiez moc nesuhlasil.

Balla povedal(a)...

No ked pokladas za oblbovanie myslienky vzajomnej spoluprace, solidarity, ludskosti a ucte k zivotnemu prostrediu, tak ta mozem len lutovat a nemyslim, ze ma zmysel s tebou dalej o tomto diskutovat.

Unknown povedal(a)...

Balla>
ale ved sa tam pise ze sa blizia revolucne casy ktore to vsetko zmenia. Vznikne svet ale nie svet ktory chcu elity. Tu by som to pozmenil. Nie svcet ktore chcu stare elity. Vzniknu totiz nove elity a bude svet podla nich. Mozno bude lepsi a mozno nie. Zo zaciatku urcite ano ale potom podla mna pridu dalsie revolucne casy atd. Je to len vyvoj nic viac. Hlavne aby z toho nevzniklo nieco horsie ako je teraz. Ludia verili zo zaciatku aj nacizmu aj socializmu a kam to potom dospelo. To iste je aj s kapitalizmom.
Pokiala budu ludia sutazivy a budu si zavidiet tak sa nic nezmeni len to bude v inej forme. Ja len cakam na tie rady ako z toho von lebo ja si necham rad poradit ale nech je to aj nieco realne a nie utopia. jednu radu som tu uz dostal a to ze mam nakupit zlato. HM... ale ved koli zlatu sa ludia aj zabijaju a snazia sa ho mat co najviac ...

Anonymný povedal(a)...

Podívejte se na projekt ZONA REMIX na stránkách http://www.zonaremix.cz/

Balla povedal(a)...

@chylo: Vyberies si nieco z textu, ale co je za tym napisane si uz nepozries: "Nepripustíme svetovú diktatúru. Aby sme to dosiahli, musíme prestať rozmýšlať na úrovni politických strán, ideológii a náboženstiev." Myslim, ze je jasne, ze nove elity je presne to, co autor nechce.

Co sa tyka toho zlata - jedna sa o odporucanie, ktore ma ludom pomoct v tom zmysle, ze v pripade totalneho kolapsu nepridu o vsetko. Neviem, kde so svojou logikou smerujes. Samozrejme, ze chamtivost a zavist vedu k tomu, ze sa za zlato (a milion inych komodit) zabija. Ide o to zmenit rozmyslanie ludi. Viem, ze sa to lahko hovori, nehovorim, ze to nebude tazke. Ale to neznamena, ze netreba zacat.

To co si predtym napisal, ze ludia to maju jednoducho v sebe ze potrebuju elity, ze potrebuju, aby im niekto vladol, ze egoizmus a zavist su vrodene. Vies, toto su pre mna prilis jednoduche vysvetlenia. Ako ked sa veriaceho opytas na cokolvek a pride odpoved "God did it". Ludia si to radi takto zlahcuju, aby jednak mali pocit, ze maju vo vsetkom jasno a na druhej strane, aby si nemuseli priznat, ze boli cely zivot taki slepi, a ze nevideli, ze staci zmenit seba sameho. Takto si povedia "je to tak, ludstvo je egoisticke a chamtive, aj tak sa to nikdy nezmeni, nema zmysel nic robit".

Ak sa zaujimas inak o nejake nove myslienky, pripadne reformu spolocenskeho zriadenia (a mozes mi verit, nie s myslienkami Lenina a Hitlera ;), tak by si sa mozno mohol informovat o Zeitgeist Movement. Neviem ci to poznas, ale ak nie, mrkni sa na to. Viem, ze mnoho ludi reaguje na socialne inzinierstvo velmi haklivo, ale ja osobne si myslim, ze sa jedna iba o nezmyselne predsudky, ktore im vmasirovali do mozgov ti, ktorych poslednou tuzbou je, aby sa nieco skutocne zmenilo.

Unknown povedal(a)...

balla:
ale sak OK ja suhlasim ja len tomu neverim a nemam ani predstavu ako by mohlo nieco fungovat bez toho aby to niekto managoval ... inak povedane bola by to anarchia. Aby som nebol za hovado tak ja pomaham kde sa da spravam sa ekologicky pokial je to mozne a doma som z abuzeranta lebo buzerujem so setrenim energii a podobne :) Len ten clanok smeruje k bezvladiu a k nejakemu dokonalemu suzitiu. Ked cirou nahodou niekto niekoho okradne alebo ublizi alebo zabije tak co potom kto vyriekne ortiel alebo co sa stane? Naschaval zachadzam do krajnosti lebo tam sa da najlepsie vypichnut nedokonalost a utopia toho clanku. Teraz reagujem na tie ELITY ktore nemaju byt. Inak je jeden "dobry" film so Stalonem Demolition Man :) Tak nejak by to asi malo vyzerat len bez tych policajtov a toho debka co to cele riadil :) Takze mozno o 1000 rokov bude to co sa tam pise ale neverim ze to bude bez ELIT.

Unknown povedal(a)...

to Chylo: Ono by stačilo, aby lidé měli vyšší IQ, pak by se postarali sami o sebe a nepotřebovali by politiky, kteří za ně budou rozhodovat viz třeba toto http://hammerlang.czechian.net/Luza.jpg a je třeba redukce rozmnožování blbců http://hammerlang.czechian.net/Romanos.jpg

Anonymný povedal(a)...

Článok je veľmi zaujímavý a v kontexte s vývojom najmä za posledných 15-20 rokov vo svete a aj u nás inšpirujúci a nedá sa mu nič vyčítať. Určite dajú autorovi článku za pravdu najmä ľudia, ktorí mali možnosť prežiť aspoň dve generácie a prežívať vývoj a zmeny okolo seba „on line“ vo všetkých oblastiach života dlhší čas. Je to skúsenosť. Veľa vecí čo sa udiali napr. od 2.svetovej vojny, nemuseli nabrať tento smer nebyť odklonu od základných princípov humánnej a teda kresťanskej filozofie, ktorá oddávna vychádza z poučení a chýb dávnych spoločenstiev. Príčinou sú stále tie isté chyby, ktoré prenasledujú ľudstvo od čias rímskej ríše. Chamtivosť, egoizmus, pohŕdanie spolubčanom, mocenské chúťky, intrigy, bezohľadnosť.
Je paradoxné, že ľudia zistili že je potrebné vytvárať si autority – inštitúcie na dohľad nad lepším
organizovaním chodu štátu, sveta, planéty, ukazuje sa ale, že aj tieto inštitúcie zlyhávajú (OSN, rôzne svetové rady, OECD sa prizerajú na permanentné vojny zahajované bez dôvodu a pod.). Prečo to je?
Je to preto, že ich súčasťou sú ľudia, ktorí možno boli aj humánne založení na princípoch kresťanskej filozofie a teda rovnováhy medzi duševnými a materiálnymi potrebami ale zlyhali tým, že buď tieto princípy dobrovoľne zavrhli pre iné výhody, alebo boli prinútení k tomu. Prečo? Asi preto že mali pocit nadradiť sa, alebo že sú len kvapkou v mori, a že svojím konaním predsa nemôžu ovplyvniť chod sveta. Nie je to žiaľ tak. Počet ľudí tohto typu sa zväčšuje a zväčšuje sa aj ich vplyv a teraz už do astronomických rozmerov.
Článok autora hovorí o tom, že je potrebné sa práve teraz nad tým všetkým zamyslieť, a uvedomiť si tri veci:
-že bude závisieť od každého z nás či sa postavíme za konzum a honbu za nepotrebným a pre jednotlivca nadmerným majetkom, ktorý väčšinou prináša veľké starosti a problémy, alebo k skutoč-ným hodnotám a potrebám kreovať svoje schopnosti a vzdelanie pre zdravý život a zmysluplnú prácu, k ohľaduplnosti pri rozhodovaní sa pre alebo proti väčšej rovnováhe na planéte zem. Ak sa nevzdáme „starých pravidiel“ budeme svedkami vojen a ďalších kríz, ktoré sa určite dotknú aj nás.
- že bude závisieť od každého z nás aké typy ľudí pre spravovanie vecí verejných budeme preferovať. Ľudia nejako poznačení „správnymi vzťahmi z vyšších kruhov“ a neúmerným bohatstvom ale aj liberálnym zmýšľaním bez pocitu ľudskej ohľaduplnosti a spolupatričnosti a pochopenia všedného života ľudí doma aj vo svete, ale aj globálne, nemôžu byť vhodné typy na východiská z daného stavu.
- že bude závisieť od každého z nás bez ohľadu na politické presvedčenie ako ďaleko chceme nad tým rozmýšľať, vzdelávať sa a poznať súvislosti ktoré ohrozujú planétu, ale hlavne dostupnosť práce, potravín a zdravý život bez stresu nad prácou a majetkom. Je dostatok článkov na tému zdravie, zdravá ekonomika prospešná všetkým, alebo správne fungovanie regiónu.
Keď sledujeme vývoj za posledných 65 rokov už sa zdalo, že po 2.svetovej vojne, po založení rôznych svetových inštitúcií za nastolenie mieru svet mal šancu, aby nastala rovnováha. Mnoho štátov získavalo nezávislosť (India, africké štáty). Miesto rovnováhy, prišlo ale k ešte väčšiemu rozdeleniu sveta, k studenej vojne a k zbrojeniu. Predtým Stalin-Hitler zlyhali pre mocenské chúťky potom Stalin-Churchil-Roosevelt miesto kooperácie a spolupráce za rozhodli pre rozdelenie sveta a konfrontáciu. Viedlo to k fenoménu ideologizácie sveta, sociálne a trhové chápanie výroby, každá strana mala svoj dôvod, samozrejme mocenský. Práve intelektuáli u nás napr. chceli spojiť výhody trhu a sociálny aspekt trhovej ekonomiky, v tom čase však už naplno fungovali miliardári a svet trhu nebol ochotný počúvať nezmysly o kontrolovanom trhovom hospodárstve s prihliadaním na rovnováhu a sociálnu spravodlivosť. Dnes to už pripúšťa.
Heslo 70-tych rokov „žiť a nechať žiť“ čo proklamovala stredná vrstva podnikateľov v Európe, sa ani nestačilo uviesť do života a už veľmi rýchlo ich preválcovali rôzni „tigri“ a korporácie. Na získanie ešte väčšej pohody pre „stratégov“ sveta, prišiel fenomén bezbrehej demokracie s politickými stranami s 0,01% základňou voličov, nekontrolovaným rastom monopolov, bánk, búrz a globalizáciou. Miesto aby sa ľudia zamysleli že odkiaľ pokiaľ demokracia a odkiaľ pokiaľ poriadok a nadnárodné monopoly, volili u nás po revolúcii bezbrehú demokraciu, ktorá sa tak isto šikovne zneužila nakoľko vytvorila neprehľadnú situáciu pre občana a pod vplyvom „trendov“ si mnohí aj nezaslúžene pomohli. Kombinované s trhovými princípmi a nezrelosťou nás ľudí pozerať na veci principiálne, začali sme byť „hospodárski“ zachraňovaní a spravovaní až tak, že dnes sme bez vlastnej výroby energie, spotrebného tovaru, pomaly už aj potravín, bez vlastnej aspoň jednej banky. Naši podnikatelia začínali od nuly o chvíľu sa to môže zopakovať. Možno aj preto ten článok autora. Zamyslime sa ešte raz nad ním.

bifff povedal(a)...

chylo:
nemyslím si, že by tu bola anarchia. ľudia, ktorých v dnešných médiach označujú za anarchistov, nie sú ľudia, čo rozbíjajú výklady, ničia súkromné majetky. Anarchisti sa vzpriečili systému a chcú žiť tak, ako sa aj narodili. Narodili sa ako ľudia tejto planéty, nie ako slováci, nemci. Slováci, nemci..., to je len ideologický smer, ktorý ti "vládna trieda" diktuje.

80% zločinov, ktoré sú nám prezentované masmédiami, sú zločinmi, ktoré sa stali kvôli nedostatku. Buď nedostatku niečoho, čo človek potrebuje, aby prežil. týchto ľudí odsúdia a pri tom sú iba obeťami dnešnej spoločnosti.

zločiny o ktorých sa nehovorí, sú korporatívne zločiny a vládne zločiny. tieto zločiny ovplyvňujú takmer celý môj, tvoj, všetkých život. robia to pomocou reklamy, propagandy a neviem čoho všetkého.

Stačilo by, aby všetky zdroje sprístupnili všetkým ľuďom, odstránili náboženstvá na mýtoch a donútili ich, aby prestali ovplyvňovať myslenie ľudí.
odstránili reklamu na manipuláciu konzumentov.

mohol by som na túto tému písať do nekonečna a všetko by som mohol podkladať slovami vedcov. Stačí, aby si otvoril oči, zistil si, čo je a ako sa formuje ľudské správanie a povaha a budeš oveľa múdrejší do konverzácie, ktorú si začal.

utópia je stav, kde nie len že sa človek môže dostať, on musí. bez toho sme mi a naši potomkovia, potomkovia našich potomkov beznádejne v sračkách.

bifff povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Anonymný povedal(a)...

...podstatne v tom je to ze ten kto bude pri koryte bude stale hrabat len pre seba a cim viac ma tym viac bude hrabat nepojde o ziaden koniec spolocnosti nevznikne ziaden novy svet... stale to tak bolo a tak to aj bude je jedno ake IQ henten "vyvoleny" ma
preto tento clanok je chytanie sa topiacich slamky co dufaju...

Anonymný povedal(a)...

Z tohto sa stavia husia koza. Co tak nieco pozitivnejsie? http://baricak.blog.sme.sk/c/185331/Uz-mi-lezu-na-nervy-vsetky-tie-keci-o-krize.html

mimino povedal(a)...

S niektorymi nazormi suhlasim a nesuhlasim. Ale rozoberme si ako funguje politika v minulosti a dnes ekonomika v minulosti a dnes ...

Politika v podstate vznikla ako dovod zdruzovanie jedincov. Primitivne priklady politiky su criedy/svorky. Politika je to primitivna iba z hladiska ze vodcom sa stava ten najschopnejsi a svoju poziciu si vybojoval cinmi a nie brechanim o cinoch. Ludia prvotnopospolnej spolocnosti mali mierne inu politiku a teraz pre sovinistov sok - matriarchat ... Dovod bol jednoduchy muzi boli nastroje , zbrane ak chcete v dobach ked preimerna zivotnost muza bola cca 25 bol dost neblahe mat za vodcu sice schopneho ale velmi rychlo stratitelneho muza a tak zeny viedli kmen s cielom zabezpecit jeho prezitie (vo zvieracej risi su ekvivalentom slony). Neskor ked sa ludia stali rolnikmi a vacsina bojov bola skor zachovanie si toho co mame pred inym sa moc spravidla urcovala tzv radou starsich... Az s vyraznym presunom od kocovnictva k stalejsim spolocenstvam dochadza k prechodu na klanovych nacelnikov.... V pociatkoch tito boli voleni na zaklade svojich schopnosti a az po dalsom spohodlneni spolocnosti sa stali tieto funkcie dedicne > dedicna oligarchia/monarchia. ked ludia tymto prestali verit vznikla republika a demokracia ... Prva v rime druha v atenach. Potom sa tieto zriadenia pouzivali a pouzivaju dodnes. Tolko k histori, podme na sucastnost. Monarchie ako take v podstate az na male vynimky (SAE, Brunej,...) neexstuju vo svojej zakladnej forme. Republika a demokracia dneska su vsak vysmechom a pluvancom do tvare, v zmysle ich vytorenia staroveymi rimanmi a grekmi. Jedni aj druhi zavrhli monarchisticke vladnutie, pretoze bolo sebecke a egoisticke a neprihliadalo na potreby obcanov. Kym Atensky greci umoznovali kazdumu s volicskymi hlasom (Dospely slobodny muz) aby sa vyjadril k teme, rimania vyberali reprezentantov. S pociatku tito reprezentati v rimskom senate boli ludia vybrani skupinou ludi na tom ze boli touto vazeni, aby hajila ich potreby ... tj nieco majstri cechov, ci predstavitel osady).. Z tohto pohladu demokracia neexistuje, pretoze nie je stat ( a to ani svajciarsko) kde sa moze kazdy volic podielat priamo na riadeni statu tj hlasovat o ulohe statu voci obcanovi. Samozrejme ludom bolo toto "pravo" odobrate formou reprezentantov (politikou) pretoze priama demokracia je neprakticka (v dobe vzniku USA teda aspon mnozstvom egoistickych komentarov najvacsej demokracie naozaj priame prostriedky na to neboli). Tj vo vacsine tzv demokratickeho sveta prevlada ako typ zriadenia republika. a tu nastava problem kym na zaciatku rimskej rise reprezentati boli v priamom kontakte so svojimi "volicmi" akykolvek preslap skoncil reakciou zo strany voliacich. V nasich dnesnych republikach reprezentantov ludu vacsina ludu pozna len z media (najma mainstream) a tj aj konsekvencie, ktori tito repreentanti od ludu ocakavaju su nepriame a tj ich priamo neohrozuju. Kedze nevidia moznost realneho trestu (za rimanov to casto skoncilo zabitim celej rodiny a spalenim usadlosti) maximalne kratkeho pobytu vo vazeni nevidia dovod hajit zaujmy svojich volicov ale len svoje a kazdeho kto im realne pomohol stat sa reprezentantom. Ak by sme nasadili na politikov opat ako trest za zlyhanie odobratie majetku politika a najblizsich pribuznych (budeme aspon humanny nechame ich zit na ulici a nezabijeme ich) vola politikov plnit potreby ludu by znacne stupla.. Ono tento trend je jasny aj z ineho... kym vacsina politikov v minulych dobach mali ochranku hlavne kvoli atentatnikom, majorita uloh ochranky v dnesnej dobe je chranit politika pred rozurenym davom...

Ako zmenu politickeho systemu by som pre zaciatok navrhol ... Zrusenie poslaneckej imunity. Zrusenie prava na ochranu, pred inou hrozbou ako hrozbou smrti atentatnikom (co hrozi za normalnych okolnosti len prezidentom a premierom a mozno ministrom.
V dalsom kroku by som politikov zrusil uplne a nahradil ich plnou vladou ludu :) Pri dnesnom rozvoji technologii to nie je az tak tazke. Principialne by to fungovalo asi nasledovne. Mame nejaky ocakavany , monentalny alebo dlhodobo existujuci problem. SKupina odbornikov na problem by ho zvazila vydala stanovisko s niekolkymi moznymi rieseniami vratane moznych dopadov rieseni a ludia by potom hlasovali za niektore riesenie. Druhy predpoklad pre taketo riesenie vsak inteligencia a ochota rozmyslat. Oboje je vsak v dnesnom vzdelavacom systeme potlacovane ...

NO a teraz ekonomika. Prvotna ekonomika tzv Barter bolo nieco za nieco. Tj obuvnik vyrobil topanku a tu nasledne predal mlynarovi za muku. Obaja odviedli pracu a nakolko kazdy je lepsi v tom svojom obore, aby mali dostatocnu kvalitu si tuto "pracu" vymenili
. Inymi slovami dochadzalo viac k vymene tzv clovekohodin nez tovaru. S prichodom penazi tento system a aj jeho spravodlivost zanikla. S prichodom penazi totizto lenivci a hajzlici ziskali moznost ako lahko bezpracne ziskat majetok. Kym obuvnik vymenil par topanok za vrece muky. obchodnik kupil muku od mlynara ale so ziskom ju predal bez valnej namahy (v porovnani s mlynarom a obuvnikom) dalej. Toto este bolo stale celkom spravodlive dokym politici a obchodnici neprisli na to ze peniaze na rozdiel od topanok a muky mozno "predavat" kupovat s urokom. To sposobilo viac vojen v honbe za majetkom. Zlato alebo peniaze oddialili jednotlivych vyrobcov od seba a tym klesa aj kvalita vyrobkov. Nastava situacie, kde praca jedneho sa stava menej hodnotnou ako druheho aj ked to nie je pravda. Vznik penazneho systemu umoznil hlavnek vznik 2 skupin darmozracov a to ekonomov a nankarov. Tento system pretrvava dodnes je krajne nespravodlivy. Ako priklad ... Preco pravnik co cely zivot nepohol prstom je ohodnoteny viac ako inzinier (naschval davam rovnaku uroven vdelavania). Pravnik netvori ani produkty a v zasade ani realne sluzby (aj ked to je na dlhsiu polemiku suvisiacu nielen s ekonomiou) zatial co inzinier tvorici produkty (dizajner) alebo relane sluzby (opravar) je ohodnoteny menej. Ak by bol system totiz nastaveny spravodlivo, pravnikov by nebolo treba lebo by nebolo zlocinov vyzadujucich pravne poradenstvo. Inziniera (respektive jeho ekvivalenty je potreba neustale) rovnako ekvivalentny je pomer bankar obchonik ...

V tomto smere by som navrhol zmenu od platby peniazmi na platbu pracou.
Priklad polnohospodar pracuje na poli 7 mesiacov v priemere 6 dni v tyzdni po 8 hodin ... tj rozne vygenruje cca 1400hodin prace. Takisto aj inzinier vygeneruje 1400 hodin prace tj hodnota ktoru stvorili je rovnaka a farmar si moze za svojich 1400 hodin prace vo forme obila vymenou kupit traktor na vyrobu ktoreho bolo tiezz pouzite 1400 hodin prace, kde sa zohladni praca na dolovani materialu, vuvoj traktora samotnu montaz traktora atd :D

Je to daleko spravodlivejsie kto chce robit bude sa mat dobre, kto nie skape ... (prvi budu bankari a pravnici)
Napr studium by bolo ohladnene ako praca, takisto materska staroslivost. Pricom v lepsi studenti by dostavali vacsie pracovne ohodnotenie ako horsi. Pravda je taka, ze by to bolo efektvnejsie ako znamkovanie. Stat " by zdanoval cast "prace" nieco ako deiatok ktory by bol percuntalne rovnaky, ktory by pouzil na svoje potreby.
V takomto systeme by bolo mozne umoznit aby stat garantoval zivobitie tj stravu a byvanie, pricom cokolvek nad ramec by bola forma luxusu. Stat by samozrejme za garantovanie stravy a byvania mohol a vyzadaoval prtisluzbu voforme verejne prospesnych prac ... umenie, zametanie ulic ...
V takomto systeme je vysoka pravdepodobnost ze vysoke skoly by skor generovali technicke smery ako ekonomov a pravnikov ... pre ktorych pouzitie by spolocnost nemala velke vyuitie ...
Takyto system by nepodporoval pijavice ako dobrovolne nezamestanych (majorita nezamestnanych pred cca rokov v BA) ani romskych spoluobcanov rodiacich sa ako kralikov ;)

Anonymný povedal(a)...

ciste NEW AGE...akoby som pozeral film ktory ich filozofiu,nazory a podobne dristy prezentuje...zeitgeist :P najprv vas krasne oblbne dokonalym spracovanim, stylom, kydanim na system v ktorom zijeme.uvedomite si,aky je svet prehnity, ze ma pravdu a zacnente s nim plne suhlasit. to vsak este neviete, co za tym stoji :) ked uz ste dostatocne nablazneny tak to spusti... tlcie, tlcie a tlcie ich nazory, predstavy, vizie a nezmyselnu filozofiu do hlav kym vas uplne nezmagori :)
Ono v konecnom dosledku maju o skazenosti sveta pravdu :)ale ich cielom nie je nas varovat ale cielene tieto "sokujuce" informacie podsuvat aby sme prestali tento system respektovat a presli na ich piesocek :)
....ved oni sami tento skazeny system,tento hnus ovladaju...ich hlavny ciel je vsak uplne iny :)
ludia nenechajte sa oblbnut...su to obycajni sektari!!! :) (autor si to velmi dobre uvedomuje a ak nie tak asi nie je v poriadku:)

preco asi vznikol tento blog??? :)

PS: btw som ateista :P
PS2: to oko nad clankom si autor naozaj mohol odpustit...je to velmi okate (cisto nahodou prave v zeitgeiste addendum sa oko vyskytuje pomerne casto... :)
PS3: som zvedavy ako dlho tu tento komentar autor necha :)

Anonymný povedal(a)...

dokonca to ocko je presne skopcene z ich stranky :D

Unknown povedal(a)...

to hammerlang:
vobec nestaci mat vysoke IQ to sa velmi mylis. Kolko masovych vrahov ma vysoke IQ kolko ludi ktory sa nevedia o seba postarat maju vysoke IQ kolko mentalne zaostalych maju vysoke IQ ??? Cize co to vlastne staci ?
biff:
ja som nepovedal ze anarchia je automaticky rozbijanie vykladov. Ja len tvrdim ze nie je mozne zit bez nejakeho systemu kde proste niekto nieco riadi alebo rozhoduje. Ano moze rozhodovat vatsina ale nemozes nechat hlasovat o kazdej blbosti 5 mld ludi. Ked pojdu dvaja ludia a naraz najdu zemiak tak ako sa dohodnu kto ju nasiel prvy ? Absurdne vsak ? Ale je to tak. Podla mna sa o nu pobiju a silnejsi vyhra ... alebo si o nu zahraju kocky :)) Cize vyhra ten silnejsi alebo ten kto ma viac stastia :)Vzdy je tu nieco podla coho sa bude rozhodovat a aby to fungovalo musi to byt nieco efektivne. Ako by si definoval v anarchii spravodlivost ... co by bolo spravodlive a co nie . Kto by to rozhodol. Proste musia byt nejake pravidla a niekto musi na tie pravidla dohliadat aby sa dodrziavali.
Dobre mozeme si pomahat to beriem ale uz aj tam bude niekto vyssie ako ten druhy. Si zoberte taku vec. Budete dvaja zit v spolocnej domacnosti jeden bude na tom lepsie ako ten druhy takze ten co je na tom lepsie bude pomahat tomu druhemu. Lenze nebude to len tak. Zavedu si pravidlo ze ja ti navarim a nakrmim ta a ty za to umyjes riad. Co sa stane ak ten druhy raz odmietne umyt riad co sa stane ? Podla mna to ze ten co pomaha odmietne pomahat. Takze ak ten druhy nebude chciet ostat hladny tak sa bude musiet podvolit. A uz tu sa prejavuje moc nad tym druhym. A to je len zaciatok a uplne primitivny priklad.

mimino povedal(a)...

@ chylo. Finta je v tom, ze ked prave rozhoduje naozaj vela ludi o vsetkom, je kupodivu toho rozhodovania celkom malo... Mas nejaky zakladny system spravania a potom uz len rozhodujes o zmenach v nom vyplyvajucich zo situacie .
Problem preco politici o niecom neustale rozhoduju je lebo aspon opticky musia vykazat cinnost + neschonostou politikarcenim, korupciou vytvaraju veci, ktore je nutne casto menit... Spominany atencania sa stretavali viac menej len kvoli mestkemu rozpoctu, vojnam a niektorym spolocenskym problemom. Vec sa ma tak, ze pokial sa zakony robia s najlepsim usilim pre vacsinu a nie mensinu (ako je to teraz) nie je nutne ich casto menit ;)

Anonymný povedal(a)...

Takisto aj ja ocenujem clanok a do istej vacsej miery sa stotoznujem. Problem je vsak v tom, ze tato doba a system je uz tak zamotany a neprehladny, ze aj nadmieru inteligentny, scinany a rozhladeny clovek nevie comu (komu) verit. "My" tu sme skupina ludi, co su presvedceny o svojej pravde, resp. ze vidime, co sa vo svete skutocne deje. Lenze nie sme jedina skupina, sme jedna z mnohych. A, co si asi o svojich nazoroch myslia tie ostatne skupiny? ;) Mozem 24/7 prehliadat web, citat noviny, sledovat mainstreamove aj nezavisle media, rozpravat sa s ludmi ale aj tak nebudem mat nikdy istotu, ze mam naozaj pravdu. Da sa to prirovnat aj k tomu casto spominanemu cielenemu pocitu "slobody" (pritom sa z nej neustale nenapadne ukrajuje). Je to dokonale, ak vas niekto nasmeruje kam chce (potrebuje) a presvedci, ze mate pravdu, aj ked ta je uplne niekde inde.
Zeitgeist a podobne dokumenty: (vopred upozornujem aj ked sa to nebude zdat, ze som nazvime to fanusikom zeitgeistu) Skvelo spracovane a podlozene avsak opat do akej miery to je relevantne a pravdive. Povazujem za umenie nezavisle a nesuvisiace situacie/udalosti/nazory/priciny spojit a vytvorit paralelu. Tieto dokumenty maju tie prvky. Ak je niekto presvedceny o svojej pravde, cestu k tomu ako dat nieco do suvislosti si najde. Pisem to preto lebo prave v zeigeiste (nielen v nom) som postrehol iste nezrovnalosti aj ked sa odvolavaju na fakty (jednalo sa vacsinou o pozmenene datumy resp posunute, zovseobecnene na urcite rocne obdobie, dekadu atd). Je to takzvane "ohybanie" pravdy a faktov. Ludia su sikovni a vynaliezavi a preto som vzdy obdivoval, ak niekto dokaze vytvorit nieco, co vas nevedomky ovplyvni potrebnym smerom, tj sami si prajete aby to tak bolo a nachadzate v tom vlastnu logiku. Preto povazujem taketo vytvory (netyka sa to iba spominanych dokumentov ale vseobecne vsetkeho) za nebezpecne min pre tych lahko ovplyvnitelnych. I ked som si vo veciach isty, snazim sa k nim pristupovat do istej miery skepticky a s nadhladom. Doba si to sama vynutila a stalo sa to prirodzenym za vsetkym vidiet nepriatela a nicomu neverit. Dnesna spolocnost ma tolko problemov, ze mi naozaj pride nerealne to nejak pozitivne zvratit. Prestal som verit v ludi, nie system. Vzdy budu jedinci neschopni suzitia s ostatnymi, zavist, bezohladnost, tuzba po moci,...... Najvacsi problem vidim v realizacii "zacat od seba". V dnesnej dobe mi to pride nemozne, preto som toho nazoru, ze nam pomoze len uplny zaciatok (napr nieco ako v oblube diskutovany rok 2012 :D) a nie len urobit hrubu ciaru a ist dalej dobrym smerom.
Ako sa hovori "Dobrych ludi sa vsade vela zmesti." V poslednych rokoch mi to zacalo davat uplne iny vyznam, nez je ten skutocny. A to, ze dobrych ludi je tak malo, ze sa naozaj vsade zmestia.

Chcem sa opat podakovat tvorcovi blogu za snahu a cas straveny pri clankoch. Neviem aka tu je navstevnost (asi nie moc velka) ale urcite to ma vyznam pokracovat.
Takisto vdaka aj diskutujucim v tomto vlakne (niektore prispevky su naozaj rovnocenne s kvalitou clanku). Jedine takato aktivita navstevnikov mi tu chyba.

Marek

Pat povedal(a)...

Prakticky suhlasim s tym co bolo napisane v clanku ale tej nove buducnosti, tej zmeny sa obavam. Nie som presvedceny o tom ze sa spolocnost zmeni k lepsiemu. Vrstva ktora je teraz pri moci odide, to ano ale je iste ze pride niekto kto to s ludstvom mysli naozaj dobre? Co ked tu budeme mat dalsi system ktory bude este horsi nez je tento.

Pat povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Balla povedal(a)...

@Anonymny (6.3., 15:53) - no co uz, prekukol si ma. Dosadil ma sem reziser Zeitgeistu, aby som dostal vsetkych Slovakov do sekty, ktora ovlada tento svet. Esteze si toto diabolicke sprisahanie odhalil, si narodny hrdina ... teraz asi zahajim blog v inej krajine, aby som zmagoril aspon ich obcanov, ked sa mi to tu nepodarilo ;)

Ale teraz vazne, nebud prosim smiesny. Sektari? Prejst na ich piesocek? To skutocne myslis, ze som to oko tam dal, aby som nejako podvedome ovplyvnil citatelov, alebo co? ^^ Nemyslis si, ze to oko sa tam mozno celkom hodi vzhladom na obsah clanku? Ci uz teraz nesmieme pouzivat obrazky oci, lebo to automaticky evokuje Zeitgeist? Chlapce, vsak sa uvedom ;) Komentare citatelov urcite nevymazavam, aj ked s nimi nesuhlasim. Takze mozes byt zvedavy kolko chces.

Anonymný povedal(a)...

nie balla...oko mi evokuje NEW AGE ;)

smiesny si skor ty... :) ocakaval som duchaplnejsiu reakciu na to co som napisal...

...prepac ale struktura clanku je az prilis podobna tomu filmu. Ale dost uz bolo o zeitgeiste...ved sam vies, co je to za film,ked ho na nizsie uvedenom linku propagujes :)

a ano myslim si, ze prave tento blog tu nie je nahodou...kazdy rozumne zmyslajuci clovek, ktory vie, o com je rec aj vie, o co tu ide...vies ludia sa daju ovplyvnit kadejako.aj takato malickosti maju svoje opodstatnenie.vy to viete...

je vseobecne zname, ze privrzenci New Age preferuju tvoje nazory,alternativne pohlady a riesenia...

okrem toho... http://project-respublica.blogspot.com/ preco by si o tomto informoval ???

ty sam dobre vies,v akych vodach plavas, moj nazor ostane mojim nazorom :) (alebo snad nevies?)

a smiesny nie som :)

Anonymný povedal(a)...

este raz sa pytam...ked tvrdis, ze nie si z tej dajme tomu "sekty" alebo co to je,ze nepropagujes myslienky NEW AGE ;) a nie je tvojim cielom citatelov tohto blogu ovplyvnit...preco teda pozyvas na premietanie filmu zeitgeist addendum v BA, o ktorom vieme, ze je film propagujuci New Age? :)

ale asi som smiesny a moc si namyslam :D fakt zvlastne :)

Anonymný povedal(a)...

Projekt Venus :D dobre som sa zasmial :D zacina mi to pripominat vesmirnych ludi :D

...pekna utopia...

Naozaj si myslis, ze ked bude toto zriadenie spolocnosti ludia prestanu byt otrokmi? Ja si skor myslim, ze budu este vacsi otroci ako su dnes...dokonca som o tom presvedceny.ale vam ide o nieco ine...toto nie je primarny ciel aj ked aj tento je dost dolezity...pre realizaciu skutocneho ciela :)

pani ja fakt neviem...to sa vazne na tieto dristy ludia namotaju? :D

mam pocit,aj tvojim prispevkom, ze nemas argumenty a tak sa uchylujes k zosmiesnovaniu :)

Balla povedal(a)...

Ocakavas teraz, ze sa s tebou zacnem hadat? Alebo ze ta zacnem presviedcat o niecom? Ked si myslis, ze sa jedna o nejaku sektu, ok, nebranim ti v tom. Ked si myslis, ze to je nejake New Age, v pohode, mysli si to.

Preco by som mal minat cas na to, vysvetlovat ti tieto veci? Informuj sa sam. Keby si svoj cas namiesto do povrchnych a arogantnych poznamok investoval radsej do reserse, tak zistis, ze autor tohto clanku (ktory som prelozil z nemciny) nema absolutne nic spolocne s hnutim Zeitgeist a ma dokonca diametralne odlisne nazory na moznu buducnost. Chces, aby som ti oponoval argumentami, ale sam sa odvolavas iba na svoje subjektivne nazory. Ver mi, ja ta nepotrebujem zosmiesnovat, odvadzas sam velmi kvalitnu robotu ;-)

Anonymný povedal(a)...

nie necakam...a ani nemam zaujem. Toto je moj posledny prispevok na danu temu. Styl pisania som si zvolil taky len preto, ze tvoj prvy prispevok bol povrchny, zosmiesnujuci a hlavne detinsky.Tak preco nezvolit konverzaciu na podobnej vlnovej dlzke.

este raz.sam na danom linku (tomto blogu) propagujes ten film a pozyvas ludi aby prisli...stale chces tvrdit, ze s hnutim zeitgeist nemas nic spolocne?

...takze ano, moj nazor nemenim.

este jedna otazocka?nie je vlastny blog na prezentovanie svojich nazorov a nie cudzich,prelozenych z ineho jazyka??

nehnevaj sa ale argumenty nemas...

tak vela zdaru s tou vasou akciou (ak este nebola) :)

Balla povedal(a)...

Asi by bolo najlepsie uz nereagovat dalej na teba, ale ja jednoducho nemozem odolat. Nechcem sa s tebou hadat, chcem len uviest veci na spravnu mieru.

Pozri, prva vec: ja som reagoval na tvoj prispevok zo 6.3., a kazdy si moze precitat, akym stylom si ho napisal - okrem toho si ma este aj nepriamo obvinil, ze vymazavam komentare, ktore sa mi nehodia. Ako mozes teda tvrdit, ze styl pisania si zvolil taky len ako reakciu na moj prvy prispevok - esteraz si precitaj, na akej vlnovej dlze si sa pohyboval od sameho zaciatku.

Dalsia vec: ja som nikdy netvrdil, ze s hnutim nemam nic spolocne, kde som to napisal? Vsak z mojich prispevkov ohladom Z-Day 2009 je uplne jasne, ze som jeden zo spoluorganizatorov. Ja som sa ohradil len voci tvojmu obvineniu, ze ma sem nejakym sposobom dosadilo "vedenie" hnutia, aby som ziskal privrzencov na Slovensku. To je absurdne.

Tento blog s Zeitgeistom nema nic spolocne. Pre hnutie Zeitgeist na Slovensku sa pripravuje vlastna stranka. Je ale uplne prirodzene, ze dam na mojom blogu vediet citatelom o podujati, ktoreho sucastou su temy, ktore uzko suvisia so sucasnymi ekonomickymi, socialnymi a politickymi problemami. Pisal som o tom uplne otvorene, a nikde som sa nerobil, ze by som s organizaciou tohtorocneho Z-Day nemal nic spolocne. Rovnako ako o Z-Day budem informovat aj o inych podujatiach podobneho formatu. Nevidim vsak, kde je problem, ked si na vlastnom blogu propagujem podujatie, ktore spoluorganizujem.

A aby som odpovedal na tvoju poslednu otazocku: myslim, ze vlastny blog znamena, ze si mozem sam rozhodnut, na co ho budem vyuzivat, nemyslis? Ja chapem, ze si mi v ramci vyvrcholenia svojho komentara chcel dat elegantnu ranu pod pas, a to tym, ze ma obvinis z toho, ze nejakym podlym sposobom kopirujem clanky od inych.

Ano, prekladam clanky z inych stranok, a mam od nich dokonca povolenie. Prekladam clanky do slovenciny, o ktorych by sa mnoho Slovakov a Cehoch vobec nedozvedelo, lebo neovladaju bud nemecky alebo anglicky jazyk. Neviem, kolko volneho casu mas ty cez den, ale ja ho nemam prilis vela. A kedze by som nestihal pisat a vyhladavat informacie pre vlastne clakny, povedal som si, ze vyuzijem aspon tu svoju znalost jazykov na prekladanie a ponuknem Slovakom a Cechom takto aspon trochu sirsie spektrum informacii. Bola to zakladna myslienka tejto stranky a deklarujem ju aj priamo v privitacej sprave na zaciatku mojho blogu.

A nehnevaj sa ty, ale stiahnut sa z diskusie so zbabelym tvrdenim, ze protistrana nema argumenty a uz nikdy sa neukazat, to nie je akurat ten najfajnovejsi sposob, nemyslis?

Inak neviem odkial si, ale ak si z Bratislavy, rad by som sa s tebou stretol na kratku debatu - ak chces. Na rozdiel od autora tohto clanku si totiz nemyslim, ze nema zmysel diskutovat s ludmi, ktori sa stavaju k veciam tak ako ty. Mal by si zaujem?

Anonymný povedal(a)...

Nechcel som ale musim...aspon k niektorym veciam:

1, Moj uplne prvy prispevok nebol arogantny ani zosmiesnujuci. Nebol dokonca adresovany ani tebe.To ty si precitaj svoj prvy prispevok,teda reakciu na moj prvy prispevok a potom skus este raz zhodnotit, koho prispevok bol arogantnejsi :)

pre ukazku citacia:
balla napisal...
"@Anonymny (6.3., 15:53) - no co uz, prekukol si ma. Dosadil ma sem reziser Zeitgeistu, aby som dostal vsetkych Slovakov do sekty, ktora ovlada tento svet. Esteze si toto diabolicke sprisahanie odhalil, si narodny hrdina ... teraz asi zahajim blog v inej krajine, aby som zmagoril aspon ich obcanov, ked sa mi to tu nepodarilo ;)"

...Ja som si dal ten cas,a precital som si ich vsetky znova,hoc casu tiez nemam moc.
To s tym komentarom (som zvedavy ako dlho tu autor tento prispevok necha) bola len taka "recnicka otazka",moja domienka a zvedavost, ci tento blog podlieha cenzure :) Videl som tam nejaky zmazany prispevok,takze preto...Nebolo to obvinenie ani nic podobne.

2, To, ze ta dosadil reziser zeitgeistu,vedenie hnutia a pod. si napisal ty a nie ja.Dokaz je aj hore v clanku :) kludne si este raz precitaj vsetky moje clanky...nic take som nenapisal :)

3, Tento blog nema s Zeitgeistom nic spolocne? Skusme menovat: iba hlupe oko,alternativne koncepcie a riesenia sucasnej situacie a vsetko co s tym suvisi,propagacia samotneho filmu na vlastnom blogu...
Este raz...propaguejes film,ktory propaguje nazory NEW AGE...cize logicky z toho vyplyva, ze propagujes NEW AGE samotne... Dokonca si hned tvoj prvy prispevok dokazal na toto slovne spojenie reagovat,cize si vedel o co ide.Vela ludi nema ani potuchy co to New Age je...
Naozaj mi chces stale tvrdit, ze nie? No lebo spominam si ako si naozaj tvrdil, ze s New Age, zeitgeistom nemas nic spolocne :)

2 citacie :)
balla napisal..
"Ked si myslis, ze sa jedna o nejaku sektu, ok, nebranim ti v tom. Ked si myslis, ze to je nejake New Age, v pohode, mysli si to."
a este jedna...
"ze autor tohto clanku (ktory som prelozil z nemciny) nema absolutne nic spolocne s hnutim Zeitgeist a ma dokonca diametralne odlisne nazory na moznu buducnost."

3, Pokial viem, a spravne citam neobvinil som ta z plagiatorstva,teda kopirovania cudzich stranok...iba som napisal, ze prezentujes cudzie clanky, ktore prelozis,to vsak neznamena, ze ich musis kradnut a nieviem co... Ale mas pravdu,to co si das na tvoj blog je cisto tvoja vec.Co ja poznam blogerov, prezentuju svoje nazory, ale ano kludne moze bloger prezentovat aj ine nazory... :)

Cenim si o tvoju snahu mi to vysvetlit ale o stretnutie nemam zaujem. :)
Taktiez nemam zaujem pokracovat v tejto, nikam veducej diskusii... :)

enjoy

Balla povedal(a)...

Uz to necham tak. Ked nechces, nechces. Maj sa pekne.

Anonymný povedal(a)...

Bonjorno, project-respublica.blogspot.com!
Cialis Ё generico e Illy Icos ? un efficace aiuto nella disfunzione erettile. [url=http://farmamed.fora.pl/ ] Compra cialis [/url] a casa tua, ovunque nel mondo! Facile processo d'ordine online Nessun costo [url=http://farmitalia.fora.pl/ ] Comprare cialis [/url] COMPRA CIALIS LEVITRA GENERICO ONLINE Come acquistare farmaci Levitra senza [url=http://milanofarma.fora.pl/ ]Come Compra cialis generico[/url] nxdtdlrb, acquisto viagra in farmacia, ftcvpwsz, cialis vendita, uydsseyv, [url=http://farmanova.fora.pl/ ]Dove Compra cialis [/url] lnrwxzmd, cialis generico acquisto, geggoalb, comprare levitra senza ricetta, [url=http://farmaroma.fora.pl/ ]Dove Comprare cialis generico[/url]

Anonymný povedal(a)...

Start out by lightly stroκing your Marriеd person's of 10 triangles red triangles in the painting is called Sarvarth Sadhaka Chakra. One of the nigh important is an almost way a recent uncovering; it is in reality a technique that has been just about for centuries. The warmth continues to rise and causes the laborious, but it gives you uparralled number 1 handwriting experience at tantric massage in a clinical environment. Corte o salm�o em cubinhos, traditionally throughout Japan and India since antediluvian times.

Here is my webpage :: web page
my web site: